Auberginecreme – nærmest uforskammet velsmagende

Aubergine: Godt! Cremet snask: Godt! 'Nuff said.

Aubergine: Godt! Cremet snask: Godt! Well … ‘nuff said.

Ingredienser
200 g aubergine
4 spsk olivenolie + lidt ekstra til at pensle med
1 spsk rød balsamico
1 lille fed hvidløg
2 tsk tørret oregano
¼ tsk salt
Salt og peber

  • Skær auberginen i skiver på ca. 0,5 cms tykkelse. Mål 200 g aubergine af, som du lægger på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl skiverne med olivenolie, drys med salt og peber og bag dem så i 10 min. i en forvarmet ovn (180 grader, varmluft).
  • Lad aubergineskiverne køle lidt af, og kom så alle ingredienser i en blender/minihakker/hvad du nu har.
  • Kør blandingen godt sammen: Dét betyder, at blenderen skal køre i nogle minutter, men at du stopper en gang imellem og skraber ned fra siderne (en dejskraber er fremragende til formålet).
  • Spis med det samme eller sæt på køl i et fint glas.

PS Der er sådan set ikke noget i vejen for at give hele auberginen turen i ovnen, dvs. i skiver og med olie, salt og peber: Du skal blot vide, hvor meget af det der er 200 g, og som altså skal i din auberginecreme. Resten kan du bruge som tilbehør til mad. Eller bare spise direkte fra bagepladen (nejnej, dét har jeg aldrig gjort! 😉 ).

Tip! Hvis du er vild med snask (okay, hvem er ikke vild med snask?), så skal du næsten også prøve denne nemme guacamole eller måske min nødde- og ostefri tomatpesto.


Flere opskrifter til dig (også mine, kan jeg afsløre 😉 ):


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)