Baba ganoush – oh, verdens skønneste aubergine-dip!

Baba ganoush: Et fjollet navn til en seriøst velsmagende omgang snask

Baba ganoush: Et fjollet navn til en seriøst velsmagende omgang snask

Ingredienser
2 store auberginer – eller 3 små
1 fed hvidløg
1 spsk tahin
3 spsk olivenolie
Saft af en halv lille citron – eller en kvart stor
1 tsk spidskommen
¼ tsk chilipulver
¼ tsk honning*
¼ tsk groft salt

* Byt honningen ud med lakridsrodspulver for en strengt PCO-venlig og/eller vegansk version.

  • Flæk auberginerne på langs og prik huller i ‘skallen’ med en gaffel – mange huller!
  • Læg halvdelene på en bageplade (den flade side opad) og bag dem i ovnen ved 180 grader (varmluft) i 45 min. Lad dem herefter køle af.
  • Skrab nu kødet ud af ‘skallerne’ og saml aubergine-kød, knust hvidløg og alle de andre ingredienser i en blender (eller saml det hele i en skål og brug en stavblender i stedet).
  • Blend.
  • Smag til.
  • Spis.
  • Vær glad.

Psssst… er du lige så fjollet med bagte auberginer, som jeg er? Så skal du også lige prøve denne aubergine-creme. Eller måske aubergine-salaten her? #alledissemuligheder


Flere opskrifter til dig (også mine, kan jeg afsløre 😉 ):


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)