Mors brunede kartofler med honning – laktosefri (ingen mælkeprodukter)

Du kan sagtens lave brunede kartofler uden smør. Og jep, de smager helt fantastisk!

Du kan sagtens lave brunede kartofler uden smør. Og jep, de smager helt fantastisk!

Feberredning af julens kartofler

Hvad gør man med julemaden, når ens datter med en vis bitterhed må konstatere, at alle mælkeprodukter – også smør – laver ballade i kroppen (læs: mave- og hudproblemer)?

Man gør da ligesom min mor, der opdagede, at brunede kartofler snildt kan laves uden brug af mælkeprodukter – og dermed har hun reddet en væsentlig del af julemaden for mig (den anden væsentlige del – sovsen – har hun også reddet for mig, men den kan vi tage en anden god gang) 💜

Her er, hvad fru Hviid gør, når hun laver julemad:

Ingredienser
445 g kogte og pillede kartofler
3 spsk honning (fast er bedst)
Høflig tålmodighed

Opskriften kan snildt ganges op, hvis du skal bruge flere kartofler end det her.

Forberedelse: Har du haft de kogte kartofler på køl, skal du tage dem ud i god tid. De skal nemlig have stuetemperatur, når du bruner dem.

  • Varm honningen op i en stor pande, og vent pænt og høfligt til honningen bruser og bruner (dette er vigtigt, siger fru Hviid – og man gør altid som fru Hviid siger, i hvert fald i køkkenet).
  • Kom nu kartoflerne i panden – som du skal have på middelvarme – og vend kartoflerne godt rundt.
  • Vend tålmodigt kartoflerne igen og igen og igen, lige til de er færdige (det tager ca. et kvarters tid).
  • Voila, du har nu helt perfekte og meget lækre brunede kartofler, der er klar til julebordet.

Tip: Kartoflerne kan laves på forhånd, og derefter varmes op igen i ovnen, lige inden de skal spises. Så er der lidt mindre stress på juleaften.

Pssst… jeg har flere både gluten- og mælkefri juleopskrifter lige her >


Flere opskrifter til dig (også mine, kan jeg afsløre 😉 ):


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)