Bullet Po Cha – en klon af tibetansk smør-te og Bulletproof Coffee

Var det noget med en omgang kaffe blendet med kokosolie, tahin og lakrids? Nåh, ikke ... så er du også selv uden om at gå glip af den her fantastiske drik!

Var det noget med en omgang kaffe, blendet med kokosolie, tahin og lakrids? Nåh, ikke … så er du også selv uden om at gå glip af den her fantastiske drik!

“Hvad i alverden handler dét her om?!”, spørger du måske

Tja, du har måske allerede hørt om Bulletproof Coffee eller, som nogle kalder det på mere regulært dansk, smør-kaffe:

Et koncept, der går ud på, at man blender kaffe med smør og kokosolie, og som er opfundet af den selvudnævnte ‘bio-hacker’, Dave Asprey. Asprey blev i sin tid indspireret af tibetansk smør-te, også kaldet Po Cha.

Ideen med smør-kaffen – og nok også smør-teen – er, at man starter sin dag med en kop smør-kaffe i stedet for den sædvanlige spiselige morgenmad, og smør-kaffen leverer så alle mulige dejlige ting som mæthed, god energi og – hvad der overrasker de fleste – en fremragende smag. Kaffen kan selvsagt også fungere som erstatning for et andet måltid (men pas på koffein-indtaget om aften, ik’?).

Nogle innovative mennesker i Århus har nu lavet et færdigblandet produkt (tilføj kun kogende vand), som de kalder Po Cha – selvom der hverken er te eller smør i. Til gengæld er der blandt andet kaffe, kakao og lakrids i. Og dét lyder jo fantastisk! Jeg var i hvert fald svært begejstret, da min bedre halvdel kom hjem med et glas.

Problemet for undertegnede er blot, at jeg for et års tid siden måtte erkende, at jeg ikke kan tåle kakao, så da jeg havde tjekket ingredienslisten, måtte jeg slukøret sætte glasset fra mig igen. Klassisk smør-kaffe har også for længst været udelukket for mit vedkommende, eftersom jeg heller ikke kan tåle mælkeprodukter (ja ja, jeg ved det: Jeg er et skravl), så så meget for min umiddelbare begejstring om at komme med på denne særlige kaffe-vogn.

Men: Nu skal man jo ikke lade sig slå ud, hvis man i stedet kan lade sig inspirere, vel? Især ikke når man officielt er en små-tosset madblogger, der slet ikke kan lade være med at lave nye opskrifter, hvorfor jeg da hurtigt genfandt modet og råbte: “Jeg laver sgu min egen opskrift!”

Så efter at have leget Den Lille Kemiker (læs: Udregnet mængderne af ingredienserne baseret på angivelserne af makronæringstofferne bag på Po Cha-glasset fra Århus – man er vel nørd), får I her min helt egen version af, hvad jeg nu har døbt: Bullet Po Cha.

Sæt i gang!

Ingredienser
1 spsk kokosolie
½ tsk tahin
2 tsk instant coffee, evt. koffeinfri
¼ tsk rålakridspulver
2 dl vand

  • Saml alle ingredienser – bortset fra vandet – i et højt blenderglas.
  • Kog vandet.
  • Hæld vandet i glasset.
  • Blend med en stavblender.
  • Hæld på kop og drik, mens det stadig skummer.
  • Bliv positivt overrasket over, hvor fantastisk det rent faktisk smager.

Pssst… hvis du mere er til varm kakao, har jeg en mælkefri og sukkerfri én af slagsen: Varm kakao.


Flere opskrifter til dig (også mine, kan jeg afsløre 😉 ):


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)