Chili sin Carne

Værsgo, en portion klimavenlig chili!

Værsgo, en portion klimavenlig chili!

3-4 personer – hvis du laver noget tilbehør*

Ingredienser
2 løg
2 squash
2 peberfrugter
3 gulerødder
2 tsk paprika
2 tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
1 ds chilibønner
1 ds hakkede tomater
1 ds tomatpuré
1 dl kokosmælk
½ tsk lakridsrodspulver
Saften af ½ lime
Salt og peber
Et par håndfulde nødder, fx macadamianødder

* Tilbehør: Lav gerne klassisk blomkålsris til. Eller vælg den mere dovne udgave: Ovnbagt blomkålsris.

  • Skær løgene i smalle både, squash og peberfrugt i tern og riv gulerødderne i tynde skiver. Finhak nødderne på blender/minihakker.
  • Svits løg og gulerødder i en sautepande sammen med paprika, spidskommen og chilipulver.
  • Tilføj så chilibønner, tomatpuré og de hakkede tomater og lad det hele koge op.
  • Nu kommer du squash, peberfrugt, kokosmælk, lakridsrodspulver og limesaft i, inden du går i gang med at samte til med salt og peber.
  • Server med blomkålsris og lad de finhakkede nødderne fungere som topping.

Du kan også prøve den indiske vegetargryde, og vil du gerne have kød i din sovs, kan du prøve en af mine personlige favoritter: Carne con coffee, Kødsovs med kål-spaghetti eller Lines Sloppy Joes.


Flere opskrifter til dig (også mine, kan jeg afsløre 😉 ):


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)