Mørk krydderkage med kokostop – uden mel og (raffineret) sukker

Min favoritkage lige i øjeblikket: Mørk krydderkage!

Min favoritkage lige i øjeblikket: Mørk krydderkage!

Ingredienser
400 g tørrede dadler uden sten
2 dl kogende vand
6 æg
1 banan
75 g kokosolie
4 spsk groft kokosmel
90 g carobpulver*
2 spsk kanel
1½ spsk rålakridspulver
1 tsk vaniljepulver
½ tsk muskatnød
½ tsk groft salt

Topping
6 spsk groft kokosmel
Væden fra dadlerne

* Kan købes i helsekostforretninger. Du kan også erstatte caroben med kakao og blot komme 60 g i, men carobpulveret har en sød og krydret smag, som kakaoen ikke har, så kagen bliver lidt anderledes.

Forberedelse, dagen før – eller i hvert fald nogle timer før: Kom dadlerne i en skål og overhæld dem med det kogende vand. Dæk skålen til og sæt den på køl.

  • Tag dadlerne op af væden og smid alle ingredienser til dejen i en foodprocessor. Blend det hele godt i nogle minutter.
  • Imens blander du det ekstra kokosmel og daddelvæden sammen. Sæt blandingen til side, så det kan nå at stå at trække lidt.
  • Tag en aflang form på 1,5 liter og smør den med en klat ekstra kokosolie og hæld så dejen i formen.
  • Fordel derefter forsigtigt blandingen med kokosmel og daddelvæde på toppen af kagedejen. Jeg bruger en spiseske til det, hvor jeg først fordeler blandingen løst ud over kagen, derefter glatter den forsigtigt med bagsiden af skeen, samtidig med at jeg trykker det let ned i dejen. Pas dog på, at du ikke ‘kratter’ dejen op med skeen, når du fordeler blandingen: Kokosblandingen skal blive til et lag øverst på kagen, ikke en sammenblanding med selve dejen.
  • Bag kagen i ovnen i ca. 40-45 min. ved 180 grader (varmluft).

Tip: Du kan også bage kagen i en springform (Ø 24 cm). Den skal stadig have 40-45 min. ved 180 grader varmluft, til gengæld skal du blande hele 8 spsk kokosmel i daddelvæden til toppingen.

Andre glutenfri daddelkager, du også bør prøve: Snydepelsens svampede chokoladekage, Ydmyg krydderkage og Prikket daddelkage. Selv tak 😉


Flere opskrifter til dig (også mine, kan jeg afsløre 😉 ):


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)