Glutenfri lowcarb pizza – med masser af pizza-feeling (mælke-/laktosefri)

Når man hverken må spise hvedemel eller ost, kan man godt komme til at savne pizza. Men jeg har fundet et alternativ, der kommer ret tæt på. Sgu.

Når man hverken må spise hvedemel eller ost, kan man godt komme til at savne pizza. Men jeg har fundet et alternativ, der kommer ret tæt på. Sgu.

2 store pizzaer – 4 personer

Ingredienser – bundene
100 g græskarkerner
100 g kokosfibermel
4 spsk loppefrøskaller
¼ tsk groft salt
4 dl vand
40 g kokosolie
4 æg

Tomatsovs
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk tørret oregano
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpure (140 g)
Salt, peber og cayennepeber

Topping – vælger du selv, fx
Squash, champignon og skinke
Chorizo, peberfrugt og sorte oliven

Sådan gør du:

Forbered toppingen:

  • Skær toppingen ud i pizza-rette størrelser.

Forbered og forbag bundene:

  • Finhak græskarkernerne til mel på en minihakker.
  • Bland så græskarkernemel, kokosfibermel, loppefrøskaller og salt i en mellemstor skål.
  • Vand og kokosolie kommer du i en lille gryde og varmer op – det skal lige præcis nå op at koge.
  • Hæld den varme væske ned til melblandingen under omrøring med en ske – rør det godt sammen til en klistret klump. Lav nu en stor fordybning i klumpen, så dejen har så meget overflade som overhovedet muligt: Den skal stå at køle lidt af, og jo større overflade den har, des hurtigere går det.
  • Pisk i mellemtiden æggene godt sammen med en håndmixer, og hak også løg og hvidløg, så de er klar til tomatsovsen. Stil løg og hvidløg til side.
  • Tilføj nu de piskede æg ad et par omgange (til ‘mel’-klumpen – ikke løgene, mind you 😉 ), og rør/ælt dejen godt sammen ind imellem.
  • Fordel dejen på to bageplader beklædt med bagepapir, så det kan blive til to pizzabunde – og tænd også lige ovnen på 230 grader (varmluft): Dejen er træg og klistret, så du skal nok holde dig fra at kaste den op i luften og den slags. I stedet skal du dele den i to klumper (en til hver plade) og glatte hver enkelt klump ud med hænderne, så meget du kan. Herefter tager du et ekstra stykke bagepapir og en kagerulle: Læg det ekstra papir ovenpå dejen og rul så forsigtigt dejen helt flad.
  • Forbag bundene i den forvarmede ovn i 10 min.

Mens bundene bager – og evt. også køler lidt af – samler du tomatsovsen (lad ovnen være tændt).

Tomatsovsen:

  • Svits løg og hvidløg sammen med oreganoen på bunden af en lille gryde.
  • Kom hakkede tomater og puré med ned i gryden og lad koge op.
  • Lad sovsen simre ved middelvarme, mens du smager til med salt, peber og cayennepeber.

Saml og færdigbag pizzaerne:

  • Fordel tomatsovsen i et jævnt lag på de to pizzabunde.
  • Kom din topping på.
  • Bag pizzaerne færdige i 7-8 min., stadig ved 230 grader (varmluft).

Tip: Der er intet i vejen for at smide ost på pizzaen også – hvis du tåler en slags, altså.


Flere opskrifter til dig (også mine, kan jeg afsløre 😉 ):


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

5 Comments

  1. Annifred

    Tak for opskriften, det blev rigtig godt! Var lidt bange for den ville smage af kokos, men det gjorde den slet ikke!
    Jeg supplerede med en teske xantangummi, da jeg havde lidt i skabet. Men den havde sikkert også været super uden 🙂

  2. Tine

    Hej Line. Synes dejen var ret svær at fordele jævnt over pladen – den var sådan ligesom lidt klumpet og ret tyk. Er den også det, når du laver den / hvad kan jeg gøre for at undgå det og få den mere tynd? 🙂

    • Line

      Hej Tine!

      Jeg rører – og glatter! – dejen rigtig meget, mens den stadig er i skålen. For ja, den lægger ud med at være temmelig klumpet. Så det er noget med at kaste sig ud i disciplinen ‘Røre-røre-røre-glatte-glatte-røre…’ 😉

      Og husk at slutte af med at rulle den mellem to stykker bagepapir: Jeg kan slet, slet ikke få den flad nok, hvis jeg kun bruger hænderne.

      Mange hilsner,
      Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)