Hjemmelavet snyde-chokolade: Sukkerfri og uden kakao – for andre stakler derude, der heller ikke kan tåle kakao …

Når man modstræbende må erkende, at man ikke kan tåle kakao, er der ikke andet for, end at opfinde et alternativ til chokolade, har jeg ret?

Når man modstræbende må erkende, at man ikke kan tåle kakao, er der ikke andet for, end at opfinde et alternativ til chokolade, har jeg ret?

Oh ve, oh rædsel!

I sommeren 2016 måtte jeg til min gru erkende, at jeg ikke kan tåle kakao:

Min mave går i kludder og – næsten værre endnu – min hud reagerer også. Jeg døjer nemlig med både eksem og en autoimmun hudsygdom, og begge dele kommer i hopla og driver mig til vanvid, når kakaoen ryger indenbords. Og nej, ikke engang chokolade er dét værd, hvis du spørger mig.

Anyway, så har jeg forlængst fundet ud af at bage chokoladekager uden kakao, men jeg savner virkelig, virkelig at spise chokolade. Snyde-chokoladen her har ganske vist ikke helt samme knæk som rigtig chokolade – og smagen er i sagens natur også kun i kategorien ‘nærved og næsten’ – men anything goes, når chokolade-trangen er på sit højeste.

PS Jeg har læst mig til, at de fleste faktisk får kakaoen igen, hvis det lykkes dem at få kroppen til at hele (hvilket primært handler om at få tarmsystemet med det tilhørende mikrobiom på plads – hvilket igen hjælper med at få det overaktive immunforsvar til at geare ned). Og tro mig, jeg arbejder på det, så kryds venligst fingre for, at dette blot er en overgang.

Nåh … til sagen!

Ingredienser
30 g kokosolie
30 g carobpulver*
½ tsk lakridsrodspulver
½ tsk vaniljepulver

* Kan købes i helsekostforretninger

  • Smelt kokosolien, enten i en gryde eller i mikroovnen.
  • Bland så alle ingredienser sammen og hæld blandingen i en lille form eller skål beklædt med bagepapir.
  • Sæt formen på køl 20-30 min.
  • Tag nu snyde-chokoladen ud af formen og papiret og skær den forsigtigt ud i mundrette hapser. Læg dem lige så forsigtigt – hapserne er stadig bløde – i en lille bøtte og sæt dem tilbage på køl, så de kan hærde færdig.
  • Opbevar den færdige snyde-chokolade på køl, indtil den skal spises.

Flere opskrifter til dig (også mine, kan jeg afsløre 😉 ):


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)