Honningglaseret græskarkage – glutenfri og lidt sundere

Græskarkage, den perfekte efterårskage!

Græskarkage, den perfekte efterårskage!

Ingredienser
300 g græskar (ca. 1 lille)
½ citron (økologisk/usprøjtet)
75 g kokosfibermel
50 g mandelmel
2 spsk loppefrøskaller
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
¼ tsk groft salt el. ⅛ tsk fint salt
3 æg
200 g kokossukker
75 g kokosolie + lidt ekstra til at smøre formen

Topping
Saften af ⅛ citron
1 spsk flydende honning
40 g græskarkerner

  • Fjern kerner og skræl fra græskarret. Riv det groft. Citronskallen skal rives fint.
  • Bland så kagens tørre dele, incl. citronskal, i en lille skål (hvis du vil optimere ift. mængden af opvask, river du citronskallen direkte ned i skålen): Kokosfibermel, mandelmel, loppefrøskaller, bagepulver, stødt ingefær og salt.
  • Pisk så æg og kokossukker grundigt sammen i en anden og større skål, til det hele skummer godt.
  • Herefter pisker du de tørre dele i æggeblandingen.
  • Smelt så kokosolien og – nu du alligevel har olien fremme – smør en brødform på ca. 1 L.
  • Hæld den smeltede kokosolie i dejen under omrøring – eller rettere: Ompiskning. Pisk dejen grundigt igennem, gerne et par minutter (og vær forberedt på, at dejen hurtigt samler sig og bliver sej og tung).
  • Til sidst vender du det revne græskar i – det ’løsner’ i øvrigt dejen lidt, så den ikke er helt så tung igen.
  • Pres nu citronsaft ud i en lille skål eller en kop og rør saften sammen med honning. Vend så græskarkernerne godt rund i blandingen, så alle kerner er søbet godt ind i citron og honning.
  • Kom kagedejen i den smurte form og fordel forsigtig græskarkerne-toppingen oven på dejen i et jævnt lag. Jeg bruger en ske til først og fordele og derefter glatte: Jeg glatter med bagsiden af skeen og sørger omhyggeligt for, at jeg ikke ‘kratter’ dejen op (det skal jo være topping – ikke ‘blanding’ 😉 ).
  • Bag kagen i ca. 1 time ved 175 grader (varmluft), men hold øje med den de sidste 5-10 minutter, så den ikke bliver brændt i toppen.
  • Lad kagen køle af, inden du piller den ud af formen og muntert sætter tænderne i det første stykke.

Pssst… Hvis du ikke gider håndtere besværlige græskar, kan jeg varmt anbefale min super-nemme banankage (der er low FODMAP, i øvrigt).

Hvorfor ‘lidt sundere’? Fordi kokossukker har et lavere GI en almindeligt sukker, dvs. at det giver et knap så voldsomt blodsukkerudsving. Det samme kan ikke siges om honning, men for der første er der ikke så meget af det, for det andet følger der rent faktisk lidt næringsstoffer med honning, fx antioxidanter.


Flere opskrifter til dig (også mine, kan jeg afsløre 😉 ):


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)