Rustik krydderkage – uden mel og sukker

Krydderkage på den rustikke måde

Krydderkage på den rustikke måde

Ingredienser
400 g dadler uden sten – evt. udblødte
200 g mandler (eller andre nødder)
1 banan
6 æg
75 g kokosolie
4 spsk kokosmel
Korn af 1 stang vanilje – eller 1 tsk vaniljepulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
2-3 nip fint salt
40 g mandelflager til drys

  • Hak nødderne groft og skrab kornene ud af vaniljestangen.
  • Kør derefter alle ingredienser – undtagen mandelflagerne – godt sammen på en foodprocessor (det tager et par minutter).
  • Kom dejen i en smurt springform, drys med mandelflagerne, og bag kagen i 30-40 min. ved 175 grader (varmluft).

Opskriften er min tilpassede kage-version af Pia Krøyers opskrift på kryddermuffins i opskriftsbogen ’Sundt sødt’.


Flere opskrifter til dig (også mine, kan jeg afsløre 😉 ):


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

5 kommentarer

  1. Hans

    Lyder lækkert,og lige noget for den fedt og sukkerforskrækkede svigerfamilie,intet smør og intet sukker.
    må jeg absolut afprøve

  2. Britta

    Det er en af de bedste kager, jeg har smagt i mit liv – det er jo så bare en super sidegevinst at den er uden mel og sukker. Kan kun varmt anbefale den til alle 🙂

    • Hej Sidsel!

      Tja, det kommer jo strengt taget an på, hvor mange stykker du skærer den ud i – og hvor kagesultne folk er 😉 Men der burde da i hvert fald være nok til 10-12 stykker, tænker jeg.

      Mange hilsner,
      Line

  3. Birgith Rasmussen

    Fantastisk kage. Kan varmt anbefales.
    Jeg bager altid 2 kager, for min gruppe er vilde med dine sukker/ glutenfrie kager.
    Hilsen Birgith

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)