Om bloggen: Line og opskrifterne

Har du også valgt at droppe brød, ris, pasta og kartofler? Fordi du får det bedre. Eller fordi du har problemer med vægten, har PCOS eller ikke kan tåle gluten. Synes du samtidig, det er p*sse besværligt at spise på den måde? Så er du kommet det helt rigtige sted hen!

Line Hviid: Madblogger, allergiker og sundhedsnørd. Foto: Nils Meilvang

Line Hviid: Madblogger, allergiker og sundhedsnørd.

Nemme og sunde opskrifter

Opskrifterne på Lines Opskrifter følger som udgangspunkt en blanding af principperne bag paleo, LCHF og insulinsænkende kost. Og så følger de mine personlige principper for mad: At det skal være nemt, og at det skal smage godt!

Her får du rettere sagt nemme opskrifter, baseret på ingredienser, som kan købes i de fleste større supermarkeder, og hvor jeg bestræber mig på udførligt at beskrive, hvordan du skal gøre. Ofte lader jeg opskrifterne følge af tips, fx til hvordan du nemt kan forvandle en opskrift til aftensmad til fire.

Mine varemærker er sunde kager*, PCO-venlig kost og mad til multiallergikere (som jeg definerer som ‘gluten-, mælke-, soja- og nøddefri* mad’ – af den simple årsag, at det er sådan, min egen multiallergiker-dagligdag ser ud).

Start gerne med indgangene her:

“Undskyld, men hvem er du?”

Jeg hedder Line Hviid, er født i 1979 og er officielt digital projektleder med en kandidatgrad i retorik, så jeg har ikke en professionel baggrund, når det kommer til hverken madlavning eller ernæring. Til gengæld har jeg en efterhånden solid rutine i et køkken, et kreativt krøllet hoved og en begejstret interesse for sundhed, især når det gælder sammenhæng med kosten.

Det sidste hænger sammen med de helbredsmæssige udfordringer, jeg personligt kæmper med – jeg nævner i flæng: astma, allergi, PCOS, eksem, fordøjelses- og søvnproblemer.

Jeg har udgivet to bøger: Kagebogen ‘Søde sundheder – nemme kager uden mel og sukker’ og den digitale kogebog ‘PCO-venlig kost – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad’.

Presse

 
Følg Lines Opskrifter ved at smide din e-mail her

– jeg lover, at den kun bliver brugt til at bringe nyt fra bloggen:

>>> Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >>>


* Værd at vide om opskrifterne

Når jeg skriver om mine opskrifter, at de er sukkerfri, er det altid underforstået, at der kan være naturligt sukker i opskriften, fx i form af abrikoser, bananer eller æbler. Men jeg bruger ikke raffineret sukker i mine sukkerfri opskrifter – eller kunstige sødestoffer, for den sags skyld.

De nøddefri opskrifter kan indeholde kokosnød eller pinjekerner. ‘Nøddefri’ betyder rettere sagt fri for den slags nødder, der som oftest skaber problemer hos nøddeallergikere, fx hasselnødder, jordnødder og mandler.

Rettigheder

Bloggens tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse – til gengæld må du linke, lige så tosset du vil 😉

Reklamepolitik

Læs mere om, hvordan jeg har skruet reklamerne på bloggen sammen – og hvorfor de er der – lige her.

Til dem, der kender mig privat

Det særlige link, der fortæller helt præcist HVOR besværligt det er, at have mig forbi til middag: Hvad Line ikke kan tåle.

8 Comments

  1. Mette

    Jeg vil bare sige dig mange tak for en rigtig god hjemmeside, som har “reddet mig” mange gange, efter jeg er kommet på en diæt der kræver en hel del kreativitet for det ikke bliver for ensformigt.
    Så ja, fortsæt endelig det gode arbejde 🙂

    • Kære Mette, hvor er det dejligt at høre! Altså … ikke at du er kommet på diæt, men at mine opskrifter hjælper dig.

      Og du kan tro, jeg nok skal fortsætte arbejdet – kan nemlig slet ikke lade være! Har fx pt. en masse opskrifter stående i kø til at komme på bloggen, så hold endelig øje 🙂

  2. Julie Helweg

    Jeg følger med og bliver inspireret, Line.
    Lækre, nemme og sunde opskrifter kan man ikke få nok af. Håber at du har det dejligt. Vi ses måske en dag – du kan altid kigge forbi 🙂
    Knus Julie

    • Hej Julie!

      Hyggeligt at høre fra dig – og dejligt at vide, at du nyder at følge med på bloggen!

      Jotak, alt er vel. Håber, du kan sige det samme om livet i gode gamle Farum 🙂

      KH L

  3. Maria

    Hej Line,
    har lige købt din ebog søde sundheder. Det ser rigtig lækkkert ud! Jeg vil dog høre om du har et forslag til erstatning for kaffe i nogen af opskrifterne?

    mvh
    Maria

    • Hej Maria!

      Tak for køb! 🙂

      De steder, hvor der er tale om varm kaffe (til at lægge i blød i), kan du blot bruge kogende vand. Og dér, hvor jeg bruger instant, kan du blot udelade kaffen – det skal nok blive godt alligevel 😉

      Mange hilsner,
      Line

  4. Charlotte jørgensen

    Hej Line

    Jeg sad og søgte på glutenfri sund kost/kager og faldt tilfældigvis over din?
    Det er første gang, at jeg finder en så god hjemmeside med så inspirerende opskrifter og som til og med er så lette at lave og hvor målene passer osv. Tak fordi du deler ud af disse og dine kompentente erfaringer?????

    Bedste hilsner Charlotte

    • Line

      Ih altså, Charlotte – bliver sg*da helt rød i kinderne nu.
      Tusind tak for de pæne ord <3

      KH L

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)