Cremet rødbedesuppe med knas

Pink mad (for skal vi ikke bare være ærlige: Det er jo det, det er ...)

4 personer Ingredienser 1 kg rå rødbeder 2 gulerødder ½ hvidkål 50 g smør 2 grønsagsbouillonterninger* 1 L vand 4 dl kokosmælk 2 spsk rød balsamico 2 laurbærblade ½ tsk chilipulver 2 tsk salt Masser og masser af friskkværnet peber Tilbehør 150 g cashewnødder 150 g græskarkerner 1½ spsk tamari 1 tsk chilipulver Start med at … [Se mere …]

PaleoPizza

PaleoPizzaen knaser ikke og kan desværre heller ikke håndteres med én hånd - men den smager godt alligevel!

4 små pizzaer – med 2 forskellige slags fyld Tomatsovsen 2 løg 2 fed hvidløg 2 dåser hakkede tomater Basilikum Oregano En smule stødt chilipulver Salt og peber Osten En god, økologisk og fuldfed fætter, tak Bunde 8 æg 1 dl sesamfrø 5-6 gulerødder 1 tsk salt Masser af peber Fyld 1 Chorizo (vælg den, … [Se mere …]

Romkugler – med ægte rom (men uden sukker)

... så mangler der bare en kop kaffe!

4 stk. Ingredienser 75 g tørrede dadler uden sten 25 g tørrede abrikoser ½ dl kogende vand ½ dl god rom 80 g kokosmel + lidt ekstra til at rulle i 3 spsk kakao 2 spsk kokosolie Bland dadler og abrikoser i en skål. Hæld derefter både vand og rom over. Pres evt. blandingen lidt … [Se mere …]

Hurtigmad: Lun tunsalat med tomatpesto

Lun tunsalat: Uhyggeligt nemt at lave - og glimrende at spise æg til, i øvrigt

1 person – gang op, hvis du vil lave til flere Ingredienser 1 ds tun 400 g blandet, frossent grønt (fx broccoli, gulerødder og blomkål) 100 g tomatpesto fra glas* Et stort skvæt olivenolie Salt og peber Kog grøntsagerne i 3-4 min. Mens de koger: Åbn tunen, hæld vandet fra og smid selve indholdet i … [Se mere …]

Kylling i grøn, grøn karry

Hvem siger, at kylling i karry altid skal være en gul ret? Grønt er så pænt ...

4 personer Ingredienser 3 fed hvidløg 1 grøn peberfrugt 1 stor håndfuld grønne bønner 1 bdt. forårsløg 2-3 kyllingefileter 100 g sukkerærter 3½ spsk grøn karrypasta 1 ds kokosmælk (4 dl) 1½ spsk knust ingefær fra glas 2 spsk tamari Skær hvidløg i tynde skiver, peberfrugten og bønnerne i grove stykker, skær den hvide del … [Se mere …]

Fisk i kokos

Fisk i kokos er hurtigt og nemt at lave - her serveret med lidt æggekage til.

Ingredienser 500-700 g fiskefileter uden skind og ben, fx laks 1 ds kokosmælk (4 dl) 3 porrer 4 gulerødder 1 bdt grønne asparges 200 g frosne ærter 1 dl vand 3 tsk tørret dild 2-3 tsk salt Masser af friskkværnet peber Skær porrer og gulerødder i skiver, asparges og fisk i mindre stykker. Sæt gulerødderne … [Se mere …]

Hurtig, ovnbagt æggekage – on the side

Nybagt æggekage (frygt ej, hvis din æggekage er væsentligt mere oppustet end den på billedet - der gik kun 8 æg til modellen her)

Ingredienser 10 æg Salt og peber Smør et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200 grader (180 hvis det er varmluft). Pisk æg godt sammen med salt og peber og hæld æggemassen i fadet. Bag æggekagen i 30-35 min. Jeg bruger æggekagen som tilbehør på linje med blomkålsris og stenaldermos.    

Knasende KakaoMousse – en lumsk konkurrent til chokolademoussen

Knasende kakaomousse - lige til at spise!

Ingredienser 1 dl kokosmælk 6 tsk kakao 2 tsk kanel 1 tsk lakridspulver (jeg bruger det her) 3 spsk græskarkerner* 4 spsk rosiner Rør kokosmælk godt sammen med kakao, kanel og lakridspulver. Vend så græskarkerner og rosiner i. Server i en skål. * Græskarkernerne kan også erstattes af grofthakkede nødder. Jeg er selv blevet stor-fan … [Se mere …]