Knold og rod i ovn

Lækkert og mættende tilbehør - fx til laks og rødbede-tzatziki

Ingredienser 1 knoldselleri 10 gulerødder 150 g blandede nødder, fx cashew og macadamia 2 spsk kokosolie Salt og peber Skær selleriet i tern på ca. 1 x 1 cm, skær gulerødderne i skiver og hak nødderne groft. Bland det hele med kokosolie og en god omgang salt og peber. Fordel blandingen på en bageplade (gerne … [Se mere …]

Rødbede-tzatziki

Man skal ikke spilde det på tøjet, til gengæld egner det sig i den grad til at komme i munden

Ingredienser 6 store rødbeder 1 kg græsk yoghurt 1-2 fed hvidløg 1 tsk spidskommen Saften af en ½ citron Salt og peber Skræl rødbederne, og riv dem, enten på rivejern eller i en foodprocessor. Pres en god del af saften ud af de revne rødbeder. Bland yoghurt, knust hvidløg, spidskommen og citronsaft sammen med rødbederne. … [Se mere …]

Nemme, ovnbagte brunch-omeletter

Dampende varm omelet - her med chorizo on the side. What's not to like?

Ingredienser 12 æg Salt og peber Fyld 1 pk champignon i skiver Et par håndfulde frossent spinat – optøet, vel at mærke Tilbehør Champignon-versionen: Chorizopølse og/eller skinke, fx parma eller serrano. Spinat-versionen: Røget fiskepålæg, fx laks eller ørred. Pisk æg sammen med salt og peber og hæld halvdelen af æggemassen i et smurt, ildfast fad. … [Se mere …]

Cremet rødbedesuppe med knas

Pink mad (for skal vi ikke bare være ærlige: Det er jo det, det er ...)

4 personer Ingredienser 1 kg rå rødbeder 2 gulerødder ½ hvidkål 50 g smør 2 grønsagsbouillonterninger* 1 L vand 4 dl kokosmælk 2 spsk rød balsamico 2 laurbærblade ½ tsk chilipulver 2 tsk salt Masser og masser af friskkværnet peber Tilbehør 150 g cashewnødder 150 g græskarkerner 1½ spsk tamari 1 tsk chilipulver Start med at … [Se mere …]

PaleoPizza

PaleoPizzaen knaser ikke og kan desværre heller ikke håndteres med én hånd - men den smager godt alligevel!

4 små pizzaer – med 2 forskellige slags fyld Tomatsovsen 2 løg 2 fed hvidløg 2 dåser hakkede tomater Basilikum Oregano En smule stødt chilipulver Salt og peber Osten En god, økologisk og fuldfed fætter, tak Bunde 8 æg 1 dl sesamfrø 5-6 gulerødder 1 tsk salt Masser af peber Fyld 1 Chorizo (vælg den, … [Se mere …]

Romkugler – med ægte rom (men uden sukker)

... så mangler der bare en kop kaffe!

4 stk. Ingredienser 75 g tørrede dadler uden sten 25 g tørrede abrikoser ½ dl kogende vand ½ dl god rom 80 g kokosmel + lidt ekstra til at rulle i 3 spsk kakao 2 spsk kokosolie Bland dadler og abrikoser i en skål. Hæld derefter både vand og rom over. Pres evt. blandingen lidt … [Se mere …]

Hurtigmad: Lun tunsalat med tomatpesto

Lun tunsalat: Uhyggeligt nemt at lave - og glimrende at spise æg til, i øvrigt

1 person – gang op, hvis du vil lave til flere Ingredienser 1 ds tun 400 g blandet, frossent grønt (fx broccoli, gulerødder og blomkål) 100 g tomatpesto fra glas* Et stort skvæt olivenolie Salt og peber Kog grøntsagerne i 3-4 min. Mens de koger: Åbn tunen, hæld vandet fra og smid selve indholdet i … [Se mere …]

Kylling i grøn, grøn karry

Hvem siger, at kylling i karry altid skal være en gul ret? Grønt er så pænt ...

4 personer Ingredienser 3 fed hvidløg 1 grøn peberfrugt 1 stor håndfuld grønne bønner 1 bdt. forårsløg 2-3 kyllingefileter 100 g sukkerærter 3½ spsk grøn karrypasta 1 ds kokosmælk (4 dl) 1½ spsk knust ingefær fra glas 2 spsk tamari Skær hvidløg i tynde skiver, peberfrugten og bønnerne i grove stykker, skær den hvide del … [Se mere …]

Fisk i kokos

Fisk i kokos er hurtigt og nemt at lave - her serveret med lidt æggekage til.

Ingredienser 500-700 g fiskefileter uden skind og ben, fx laks 1 ds kokosmælk (4 dl) 3 porrer 4 gulerødder 1 bdt grønne asparges 200 g frosne ærter 1 dl vand 3 tsk tørret dild 2-3 tsk salt Masser af friskkværnet peber Skær porrer og gulerødder i skiver, asparges og fisk i mindre stykker. Sæt gulerødderne … [Se mere …]