Hurtig, ovnbagt æggekage – on the side

Nybagt æggekage (frygt ej, hvis din æggekage er væsentligt mere oppustet end den på billedet - der gik kun 8 æg til modellen her)

Ingredienser 10 æg Salt og peber Smør et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200 grader (180 hvis det er varmluft). Pisk æg godt sammen med salt og peber og hæld æggemassen i fadet. Bag æggekagen i 30-35 min. Jeg bruger æggekagen som tilbehør på linje med blomkålsris og stenaldermos.    

Knasende KakaoMousse – en lumsk konkurrent til chokolademoussen

Knasende kakaomousse - lige til at spise!

Ingredienser 1 dl kokosmælk 6 tsk kakao 2 tsk kanel 1 tsk lakridspulver (jeg bruger det her) 3 spsk græskarkerner* 4 spsk rosiner Rør kokosmælk godt sammen med kakao, kanel og lakridspulver. Vend så græskarkerner og rosiner i. Server i en skål. * Græskarkernerne kan også erstattes af grofthakkede nødder. Jeg er selv blevet stor-fan … [Se mere …]

Nytårsmenu – for stenalderfolk og andre helsetosser

Her i huset er vi klar til nytåret!

Herhjemme forsøgte vi for nylig at skrue en stenalder-inspireret nytårsmenu sammen. Som ville være nem at lave, that is. Og det gik egentlig meget godt, da vi først kom i gang. Så her er, hvad vi skal have at spise nytårsaften: Forret: Fiskesalat med et par skiver stenalderbrød til Hovedret: Kylling i ovn – med basilikum … [Se mere …]

Cremet kokossovs med porrer

Kokossovs i selskab med et stykke bagt laks

Ingredienser 1 løg 1 fed hvidløg 6 porrer 1 ds kokosmælk (4 dl) Salt, peber og stødt muskatnød Hak løget, skær hvidløg i tynde skiver, porrer i skiver. Svits løg og hvidløg hurtigt og svits herefter porrerne med: Svits dem til de er bløde og begynder at tage lidt farve. Smid lidt salt og peber … [Se mere …]

Brunkager for helsefreaks

Årh, december ...

Selvom man forsøger at være sund og/eller stenalder-agtig, behøver man ikke gå glip af julesmåkagerne. Jeg har i hvert fald fundet på et alternativ! Here goes: Ingredienser 50 g mandler el. cashewnødder 200 g bløde el. udblødte dadler 2 æggehvider 3 tsk kanel 1½ tsk stødt ingefær Revet skal fra en halv citron Kokosolie Hak … [Se mere …]