Nytårsmenu – for stenalderfolk og andre helsetosser

Her i huset er vi klar til nytåret!

Herhjemme forsøgte vi for nylig at skrue en stenalder-inspireret nytårsmenu sammen. Som ville være nem at lave, that is. Og det gik egentlig meget godt, da vi først kom i gang. Så her er, hvad vi skal have at spise nytårsaften: Forret: Fiskesalat med et par skiver stenalderbrød til Hovedret: Kylling i ovn – med basilikum … [Se mere …]

Cremet kokossovs med porrer

Kokossovs i selskab med et stykke bagt laks

Ingredienser 1 løg 1 fed hvidløg 6 porrer 1 ds kokosmælk (4 dl) Salt, peber og stødt muskatnød Hak løget, skær hvidløg i tynde skiver, porrer i skiver. Svits løg og hvidløg hurtigt og svits herefter porrerne med: Svits dem til de er bløde og begynder at tage lidt farve. Smid lidt salt og peber … [Se mere …]

Djævelsk kokos-kakao-kage – uden mel og sukker

Den er djævelsk god, den kage ...

Jeg har opgraderet min kokos-kakao-kage! Resultatet er … æhm, skræmmende godt (hvis jeg selv skal sige det, sådan lidt skamløst). Selve kagen er den samme, men der er kommet en creme til. Og, oh … hvilken creme*! Kagen: 400 g bløde eller udblødte dadler uden sten 75 g kokosolie 1 banan 4 spsk kokosmel 85 g … [Se mere …]

Brunkager for helsefreaks

Årh, december ...

Selvom man forsøger at være sund og/eller stenalder-agtig, behøver man ikke gå glip af julesmåkagerne. Jeg har i hvert fald fundet på et alternativ! Here goes: Ingredienser 50 g mandler el. cashewnødder 200 g bløde el. udblødte dadler 2 æggehvider 3 tsk kanel 1½ tsk stødt ingefær Revet skal fra en halv citron Kokosolie Hak … [Se mere …]

Fiskefrikadeller – uden mel

Fiskedeller!

Ingredienser 600 g hvid fisk uden skind og ben 50 g macadamianødder 2 æg 2 spsk olie ¾ revet løg ½ dl kokosmælk 1½ tsk salt Masser af friskkværnet peber Skær fisken i mindre stykker og riv løget. Finhak nødderne på en foodprocessor eller i en stavblender. Smid nu alle ingredienserne i foodprocessoren og bland … [Se mere …]

Japansk radisesalat

Japansk radisesalat: Den er dekorativ, og den smager godt. What's not to like?

Ingredienser 1 stor, hvid kinaradise 2-3 håndfulde fint-snittet hvidkål Ruccola-salat (ca. lige så meget som kålen) 1 rødløg skåret i ultratynde både Til dressingen 4-5 spsk balsamico 2 spsk tamari 2 tsk olivenolie 2 tsk sesamfrø Riv kinaradisen i grove strimler (en foodprocessor er en god ting her). Snit kål og løg i tynde strimler … [Se mere …]