Fiskefrikadeller – uden mel

Fiskedeller!

Ingredienser 600 g hvid fisk uden skind og ben 50 g macadamianødder 2 æg 2 spsk olie ¾ revet løg ½ dl kokosmælk 1½ tsk salt Masser af friskkværnet peber Skær fisken i mindre stykker og riv løget. Finhak nødderne på en foodprocessor eller i en stavblender. Smid nu alle ingredienserne i foodprocessoren og bland … [Se mere …]

Japansk radisesalat

Japansk radisesalat: Den er dekorativ, og den smager godt. What's not to like?

Ingredienser 1 stor, hvid kinaradise 2-3 håndfulde fint-snittet hvidkål Ruccola-salat (ca. lige så meget som kålen) 1 rødløg skåret i ultratynde både Til dressingen 4-5 spsk balsamico 2 spsk tamari 2 tsk olivenolie 2 tsk sesamfrø Riv kinaradisen i grove strimler (en foodprocessor er en god ting her). Snit kål og løg i tynde strimler … [Se mere …]

Lines Søde NøddeMix

Uhm, nøddemix!

Ingredienser 100 macadamianødder 100 g paranødder 100 g cashewnødder 3 søde æbler 1 spsk vand Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Skær herefter stykkerne i tynde skiver. Bland det hele i en skål. Brug hænderne og ‘kram’ blandingen let, så æblesaften bliver fordelt på nødderne – og vi taler vitterligt let kramning her (sagde … [Se mere …]

Rod-Fritter

Rod-Fritter frisk fra ovn

Ingredienser 1-1,5 kg persillerødder og/eller pastinakker Olivenolie Salt og peber Skrub rodfrugterne godt og skær dem derefter i stave på ca. 5 cm. Bland dem i en skål sammen med et godt skævt olie og en masse salt og peber. Fordel rodfrugterne på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved … [Se mere …]

Æble-kanel-kage – uden mel og sukker

Øjebliksbillede af æble-kanel-kagen, kort tid efter de første stykker var taget (vi taler ikke om, hvor længe der gik, inden formen så anderledes tom ud)

Ingredienser 200 g bløde el. udblødte dadler uden sten ½ banan 40 g cashewnødder (eller mandler) 3 æg 30 g kokosolie Korn af ½ stang vanilje 1 æble ½ spsk stødt kanel Finhak cashewnødderne på en foodprocessor. Skær æblet i kvarte og derefter i tynde både/skiver. Smør en aflang bageform på ca. 1 L. Smid alle … [Se mere …]

Morgenmad á la stenalder

Æg er godt. Også selvom man ikke lige har et fint, gult æggebærer ved hånden ...

“Men … hvad spiser du så til morgenmad?” Dét er stort set altid det første, folk spørger mig om, når jeg fortæller, hvad mit stenalder-trip går ud på. Og i øvrigt også dét, der volder de fleste problemer, hvis de vil prøve kræfter med selv samme stenalder-trip, blandt andet fordi både brød, boller og müsli … [Se mere …]

Kakao-omelet

Brun omelet (det smager bedre end det lyder)

Ingredienser 2 æg Masser af kakao (3 spsk-agtigt) Et skvæt kokosmælk (á la 1 spsk) Rosiner Pisk æg, kakao og kokosmælk sammen og smid derefter blandingen på en varm pande. Steg omeletten på begge sider, men pas på: Den har en tendens til at brænde på hist og her. Server med rosiner for at få … [Se mere …]

Pandekage-omelet med spinat

Favorit-spisen i det lille hjem, når det kommer til hurtig mad

Ingredienser 2 æg Salt og peber En lille klat spinat* * Vi altid frossen spinat i fryseren, som tør lynhurtigt med en tur i mikroovnen. Pisk æggene godt salt og peber Smid spinaten ned til æggemassen og rør rundt. Jeg bruger altid frossen spinat, som jeg har tøet op med en hurtig omgang i mikroovnen. Smid … [Se mere …]