Brunkager for helsefreaks

Årh, december ...

Selvom man forsøger at være sund og/eller stenalder-agtig, behøver man ikke gå glip af julesmåkagerne. Jeg har i hvert fald fundet på et alternativ! Here goes: Ingredienser 50 g mandler el. cashewnødder 200 g bløde el. udblødte dadler 2 æggehvider 3 tsk kanel 1½ tsk stødt ingefær Revet skal fra en halv citron Kokosolie Hak … [Se mere …]

Rod-Fritter

Rod-Fritter frisk fra ovn

Ingredienser 1-1,5 kg persillerødder og/eller pastinakker Olivenolie Salt og peber Skrub rodfrugterne godt og skær dem derefter i stave på ca. 5 cm. Bland dem i en skål sammen med et godt skævt olie og en masse salt og peber. Fordel rodfrugterne på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved … [Se mere …]

Æble-kanel-kage – uden mel og sukker

Øjebliksbillede af æble-kanel-kagen, kort tid efter de første stykker var taget (vi taler ikke om, hvor længe der gik, inden formen så anderledes tom ud)

Ingredienser 200 g bløde el. udblødte dadler uden sten ½ banan 40 g cashewnødder (eller mandler) 3 æg 30 g kokosolie Korn af ½ stang vanilje 1 æble ½ spsk stødt kanel Finhak cashewnødderne på en foodprocessor. Skær æblet i kvarte og derefter i tynde både/skiver. Smør en aflang bageform på ca. 1 L. Smid alle … [Se mere …]