Lines Søde NøddeMix

Uhm, nøddemix!

Ingredienser 100 macadamianødder 100 g paranødder 100 g cashewnødder 3 søde æbler 1 spsk vand Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Skær herefter stykkerne i tynde skiver. Bland det hele i en skål. Brug hænderne og ‘kram’ blandingen let, så æblesaften bliver fordelt på nødderne – og vi taler vitterligt let kramning her (sagde … [Se mere …]

Rod-Fritter

Rod-Fritter frisk fra ovn

Ingredienser 1-1,5 kg persillerødder og/eller pastinakker Olivenolie Salt og peber Skrub rodfrugterne godt og skær dem derefter i stave på ca. 5 cm. Bland dem i en skål sammen med et godt skævt olie og en masse salt og peber. Fordel rodfrugterne på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved … [Se mere …]

Æble-kanel-kage – uden mel og sukker

Øjebliksbillede af æble-kanel-kagen, kort tid efter de første stykker var taget (vi taler ikke om, hvor længe der gik, inden formen så anderledes tom ud)

Ingredienser 200 g bløde el. udblødte dadler uden sten ½ banan 40 g cashewnødder (eller mandler) 3 æg 30 g kokosolie Korn af ½ stang vanilje 1 æble ½ spsk stødt kanel Finhak cashewnødderne på en foodprocessor. Skær æblet i kvarte og derefter i tynde både/skiver. Smør en aflang bageform på ca. 1 L. Smid alle … [Se mere …]

Morgenmad á la stenalder

Æg er godt. Også selvom man ikke lige har et fint, gult æggebærer ved hånden ...

“Men … hvad spiser du så til morgenmad?” Dét er stort set altid det første, folk spørger mig om, når jeg fortæller, hvad mit stenalder-trip går ud på. Og i øvrigt også dét, der volder de fleste problemer, hvis de vil prøve kræfter med selv samme stenalder-trip, blandt andet fordi både brød, boller og müsli … [Se mere …]

Kakao-omelet

Brun omelet (det smager bedre end det lyder)

Ingredienser 2 æg Masser af kakao (3 spsk-agtigt) Et skvæt kokosmælk (á la 1 spsk) Rosiner Pisk æg, kakao og kokosmælk sammen og smid derefter blandingen på en varm pande. Steg omeletten på begge sider, men pas på: Den har en tendens til at brænde på hist og her. Server med rosiner for at få … [Se mere …]

Pandekage-omelet med spinat

Favorit-spisen i det lille hjem, når det kommer til hurtig mad

Ingredienser 2 æg Salt og peber En lille klat spinat* * Vi altid frossen spinat i fryseren, som tør lynhurtigt med en tur i mikroovnen. Pisk æggene godt salt og peber Smid spinaten ned til æggemassen og rør rundt. Jeg bruger altid frossen spinat, som jeg har tøet op med en hurtig omgang i mikroovnen. Smid … [Se mere …]

Stenalder-suppe med fisk, knoldselleri og hvidvin

Skøn, nylavet stenalder-fiskesuppe (og nej da, det er ikke tilfældigt, at der er et vinglas på billedet: De drak herre-meget vin i stenalderen ... åbenbart)

4 personer Ingredienser Ca. 1 kg hellefisk – alternativt anden hvid fisk 2 løg 3-4 fed hvidløg 2 knoldselleri 100 g macadamianødder 2 dl tør hvidvin 1 fiskebouillonterning* (den størrelse, der normalt går til ½ L vand) 4 dl vand 4 dl kokosmælk Oliven- eller kokosolie Salt og peber Skær selleriene i tern på ca. 1 … [Se mere …]

Kokos-kakao-kage – uden mel og sukker

Det ser godt ud. Og det smager sørme også godt. Det var alligevel heldigt ...

Ingredienser 400 g bløde eller udblødte dadler uden sten 75 g kokosolie 1 banan 4 spsk kokosmel 85 g kakao Korn af en vaniljestang 6 æg Smid alle ingredienserne i en foodprocessor og bland det godt i nogle minutter. Smør en form og hæld dejen heri. Jeg bruger en aflang form, der kan rumme ca. 1,5 liter. … [Se mere …]

Stenaldermos

Stenaldermos smager pokkers godt - man skal bare abstrahere fra, at den er grøn

Manden i mit liv, Anders, har bidraget med flere opskrifter til opskriftsbloggen – og her er endnu et guldkorn: Stenaldermos. Kartoffelmos, go home! Ingredienser 2 blomkål 1 broccoli 4 gulerødder 4 persillerødder Ca. 50 g kokosolie 1 dl kokosmælk Salt og peber Skær alle grøntsagerne i store stykker og kog dem i 10-12 minutter. Hæld … [Se mere …]