Stenalder-suppe med fisk, knoldselleri og hvidvin

Skøn, nylavet stenalder-fiskesuppe (og nej da, det er ikke tilfældigt, at der er et vinglas på billedet: De drak herre-meget vin i stenalderen ... åbenbart)

4 personer Ingredienser Ca. 1 kg hellefisk – alternativt anden hvid fisk 2 løg 3-4 fed hvidløg 2 knoldselleri 100 g macadamianødder 2 dl tør hvidvin 1 fiskebouillonterning* (den størrelse, der normalt går til ½ L vand) 4 dl vand 4 dl kokosmælk Oliven- eller kokosolie Salt og peber Skær selleriene i tern på ca. 1 … [Se mere …]

Stenaldermos

Stenaldermos smager pokkers godt - man skal bare abstrahere fra, at den er grøn

Manden i mit liv, Anders, har bidraget med flere opskrifter til opskriftsbloggen – og her er endnu et guldkorn: Stenaldermos. Kartoffelmos, go home! Ingredienser 2 blomkål 1 broccoli 4 gulerødder 4 persillerødder Ca. 50 g kokosolie 1 dl kokosmælk Salt og peber Skær alle grøntsagerne i store stykker og kog dem i 10-12 minutter. Hæld … [Se mere …]

Blomkålsris

Blomkålsrisen kan også laves på ren blomkål - som her

Ingredienser 1 blomkål 1 spidskål Olie Salt og peber Finhak begge kålhoveder på en foodprocessor (det skal sikkert gøres i et par omgange). Lynsteg derefter kål-mixet i olien på en varm pande (sikkert også i flere omgange) – giv det en ordentlig omgang salt og peber, mens det lynsteger. Fungerer fint som erstatning for fx … [Se mere …]

Udblødte dadler

En daddel sat på spidsen (undskyld platheden, men det er ikke nemt at finde på et motiv, der illustrerer en udblødt daddel)

Dadler kan bruges til utroligt meget mere end blot at sætte på julebordet som en lidt mystisk og sund julesnack. Dadler er fx fantastiske som hovedingrediens i sunde/stenalderkorrekte søde sager. Nogle dadler kan bruges direkte fra pakken: Det er dem, der er uden sten og som er såkaldt ‘bløde’. Men mange skal udblødes først. Det … [Se mere …]

Sunde kokoskugler

Kokoskuglerne smager - trods deres sundhed - overraskende godt, og går, som det ses her, udmærket til andre søde, sunde ting. Det er kokoskuglen til venstre.

Ingredienser 50 g udblødte dadler 40 g kokosmel 1,5 spsk kakao 1 spsk kokosolie Kør alle ingredienserne sammen i en blender/foodprocessor. Rul til kugler (rul evt. de færdige kugler i enten kakao eller kokosmel). Smid på køl. Spis. Kokoskuglerne bliver i øvrigt ikke dårligere af, at man smider lidt knust instant coffee-knas i dejen (ca. … [Se mere …]

VegetarMoussagne

Vegetar-moussagne - varm fra ovnen

[Moussagne: Selvopfundet ord, klonet af klassikerne ‘lasagne’ og ‘moussaka’] Ingredienser 1 løg 2-3 fed hvidløg 2-3 gulerødder 1 blomkålshoved 1 peberfrugt 250 g champignon 3 porrer 1 god håndfuld paranødder 1 aubergine 1 ds hakket tomat 1 ds tomatpure 1 lille pose parmesan Til Hulemandens bechamelsauce: 40 g smør 3,5 dl kokosmælk ½ tsk revet … [Se mere …]

Fiskesalat

Fiskesalaten er perfekt til fx den hurtige frokost, eller - som her - til den fancy't anrettede forret.

Måltid til en eller forret til tre personer Ingredienser 2 hårdkogte æg 1/4 agurk 2 skiver røget ørred eller laks 1-2 spsk tomatpesto Peber Skær æg og agurk ud i små tern – fisken i små stykker. Bland det hele sammen og smag til. Server evt. sammen med stenalderbrød. Lav eventuelt tomatpestoen selv: Det er … [Se mere …]

Krydderkage – uden mel og sukker

Krydderkage, som vor hulemor bagte den (eller sådan noget).

Ingredienser 400 g dadler uden sten – evt. udblødte 200 g cashewnødder (eller mandler) 75 g kokosolie 1 banan Korn af 1 stang vanilje 4 spsk kokosmel 2 tsk kanel 1 tsk kardemomme 6 æg Hak cashewnødderne groft og skrab kornene ud af vaniljestangen. Kør derefter alle ingredienser godt sammen på en foodprocessor (det tager et … [Se mere …]