Blomkålsris

Blomkålsrisen kan også laves på ren blomkål - som her

Ingredienser 1 blomkål 1 spidskål Olie Salt og peber Finhak begge kålhoveder på en foodprocessor (det skal sikkert gøres i et par omgange). Lynsteg derefter kål-mixet i olien på en varm pande (sikkert også i flere omgange) – giv det en ordentlig omgang salt og peber, mens det lynsteger. Fungerer fint som erstatning for fx … [Se mere …]

Udblødte dadler

En daddel sat på spidsen (undskyld platheden, men det er ikke nemt at finde på et motiv, der illustrerer en udblødt daddel)

Dadler kan bruges til utroligt meget mere end blot at sætte på julebordet som en lidt mystisk og sund julesnack. Dadler er fx fantastiske som hovedingrediens i sunde/stenalderkorrekte søde sager. Nogle dadler kan bruges direkte fra pakken: Det er dem, der er uden sten og som er såkaldt ‘bløde’. Men mange skal udblødes først. Det … [Se mere …]

Sunde kokoskugler

Kokoskuglerne smager - trods deres sundhed - overraskende godt, og går, som det ses her, udmærket til andre søde, sunde ting. Det er kokoskuglen til venstre.

Ingredienser 50 g udblødte dadler 40 g kokosmel 1,5 spsk kakao 1 spsk kokosolie Kør alle ingredienserne sammen i en blender/foodprocessor. Rul til kugler (rul evt. de færdige kugler i enten kakao eller kokosmel). Smid på køl. Spis. Kokoskuglerne bliver i øvrigt ikke dårligere af, at man smider lidt knust instant coffee-knas i dejen (ca. … [Se mere …]

VegetarMoussagne

Vegetar-moussagne - varm fra ovnen

[Moussagne: Selvopfundet ord, klonet af klassikerne ‘lasagne’ og ‘moussaka’] Ingredienser 1 løg 2-3 fed hvidløg 2-3 gulerødder 1 blomkålshoved 1 peberfrugt 250 g champignon 3 porrer 1 god håndfuld paranødder 1 aubergine 1 ds hakket tomat 1 ds tomatpure 1 lille pose parmesan Til Hulemandens bechamelsauce: 40 g smør 3,5 dl kokosmælk ½ tsk revet … [Se mere …]

Fiskesalat

Fiskesalaten er perfekt til fx den hurtige frokost, eller - som her - til den fancy't anrettede forret.

Måltid til en eller forret til tre personer Ingredienser 2 hårdkogte æg 1/4 agurk 2 skiver røget ørred eller laks 1-2 spsk tomatpesto Peber Skær æg og agurk ud i små tern – fisken i små stykker. Bland det hele sammen og smag til. Server evt. sammen med stenalderbrød. Lav eventuelt tomatpestoen selv: Det er … [Se mere …]

Krydderkage – uden mel og sukker

Krydderkage, som vor hulemor bagte den (eller sådan noget).

Ingredienser 400 g dadler uden sten – evt. udblødte 200 g cashewnødder (eller mandler) 75 g kokosolie 1 banan Korn af 1 stang vanilje 4 spsk kokosmel 2 tsk kanel 1 tsk kardemomme 6 æg Hak cashewnødderne groft og skrab kornene ud af vaniljestangen. Kør derefter alle ingredienser godt sammen på en foodprocessor (det tager et … [Se mere …]

Chili sin Carne

Ok, hulemanden havde nok lavet det i en lerpotte ... eller hvad Eva Trio nu producerede dengang

Ingredienser 2 løg 2 squash 2 peberfrugt 3 gulerødder 1 ds chilibønner 1 ds hakkede tomater 1 ds tomatpuré 1 dl kokosmælk 2 tsk paprika 2 tsk spidskommen 1 tsk chilipulver Salt og peber Et par håndfulde macadamianødder Lav gerne blomkålsris til. Skær løg i smalle både, squash og peberfrugt i tern og riv gulerødder … [Se mere …]

Moussagne – Stenalderens svar på lasagne

Det ligner en lasagne. Og det er det også. Næsten ...

[Moussagne: Selvopfundet ord, klonet af klassikerne ‘lasagne’ og ‘moussaka’] Ingredienser 1 løg 2-3 fed hvidløg 2-3 gulerødder 1 peberfrugt 250 g champignon 1 god håndfuld paranødder 1 aubergine 300-500 g hakket oksekød 1 ds hakket tomat 1 ds tomatpure 1 lille pose parmesan Til Hulemandens bechamelsauce: 40 g smør 3,5 dl kokosmælk ½ tsk revet … [Se mere …]

Anders’ hummus

En klat helt uskyldig hummus - fanget mellem et stykke kylling og en avocado

Jeg har fået lov til at lægge Anders‘ fantastiske hummus-opskrift online. Han laver den lidt på slump, men det er noget a la det her: Ingredienser: 1 dåse kikærter (behold ca. ½ dl af lagen) 2 fed hvidløg 2 spsk tahin Saften fra 1 lime 2 spsk tamari ½ spsk spidskommen Lidt peber Smid det hele … [Se mere …]