VegetarMoussagne

Vegetar-moussagne - varm fra ovnen

[Moussagne: Selvopfundet ord, klonet af klassikerne ‘lasagne’ og ‘moussaka’] Ingredienser 1 løg 2-3 fed hvidløg 2-3 gulerødder 1 blomkålshoved 1 peberfrugt 250 g champignon 3 porrer 1 god håndfuld paranødder 1 aubergine 1 ds hakket tomat 1 ds tomatpure 1 lille pose parmesan Til Hulemandens bechamelsauce: 40 g smør 3,5 dl kokosmælk ½ tsk revet … [Se mere …]

Fiskesalat

Fiskesalaten er perfekt til fx den hurtige frokost, eller - som her - til den fancy't anrettede forret.

Måltid til en eller forret til tre personer Ingredienser 2 hårdkogte æg 1/4 agurk 2 skiver røget ørred eller laks 1-2 spsk tomatpesto Peber Skær æg og agurk ud i små tern – fisken i små stykker. Bland det hele sammen og smag til. Server evt. sammen med stenalderbrød. Lav eventuelt tomatpestoen selv: Det er … [Se mere …]

Krydderkage – uden mel og sukker

Krydderkage, som vor hulemor bagte den (eller sådan noget).

Ingredienser 400 g dadler uden sten – evt. udblødte 200 g cashewnødder (eller mandler) 75 g kokosolie 1 banan Korn af 1 stang vanilje 4 spsk kokosmel 2 tsk kanel 1 tsk kardemomme 6 æg Hak cashewnødderne groft og skrab kornene ud af vaniljestangen. Kør derefter alle ingredienser godt sammen på en foodprocessor (det tager et … [Se mere …]

Chili sin Carne

Ok, hulemanden havde nok lavet det i en lerpotte ... eller hvad Eva Trio nu producerede dengang

Ingredienser 2 løg 2 squash 2 peberfrugt 3 gulerødder 1 ds chilibønner 1 ds hakkede tomater 1 ds tomatpuré 1 dl kokosmælk 2 tsk paprika 2 tsk spidskommen 1 tsk chilipulver Salt og peber Et par håndfulde macadamianødder Lav gerne blomkålsris til. Skær løg i smalle både, squash og peberfrugt i tern og riv gulerødder … [Se mere …]

Moussagne – Stenalderens svar på lasagne

Det ligner en lasagne. Og det er det også. Næsten ...

[Moussagne: Selvopfundet ord, klonet af klassikerne ‘lasagne’ og ‘moussaka’] Ingredienser 1 løg 2-3 fed hvidløg 2-3 gulerødder 1 peberfrugt 250 g champignon 1 god håndfuld paranødder 1 aubergine 300-500 g hakket oksekød 1 ds hakket tomat 1 ds tomatpure 1 lille pose parmesan Til Hulemandens bechamelsauce: 40 g smør 3,5 dl kokosmælk ½ tsk revet … [Se mere …]

Anders’ hummus

En klat helt uskyldig hummus - fanget mellem et stykke kylling og en avocado

Jeg har fået lov til at lægge Anders‘ fantastiske hummus-opskrift online. Han laver den lidt på slump, men det er noget a la det her: Ingredienser: 1 dåse kikærter (behold ca. ½ dl af lagen) 2 fed hvidløg 2 spsk tahin Saften fra 1 lime 2 spsk tamari ½ spsk spidskommen Lidt peber Smid det hele … [Se mere …]

Vegetarburgere

Fotografen er på vej ...

Ingredienser Grove boller* Iceberg-salat i store stykker Tomater i skiver Agurker i skiver Rødløg i tynde ringe Ketchup Stærk sennep Til bøfferne: 1 revet knoldselleri (ca. 500 g) 100 g revet ost 10+ 2 fed hvidløg 2 æg 2 dl rasp Salt og peber * Hold dig langt væk fra alt, hvor der står noget … [Se mere …]

Suppe á la Karen (karrysuppe)

Fotografen er på vej ...

– en uforskammet nem og hurtig ret 4 personer Ingredienser 1 løg 1 spsk karry* 1 dåse hakkede tomater 1 dåse mandariner (jep, det er dem fra desserthylden) ½ L grønsagsbouillon* 2,5 dl fløde Ca. 200 g rejer Salt og peber Brød, fx et nøddefrit stenalderbrød Snit løget i lange, tynde både og svits det … [Se mere …]