Æble-kanel-kage – uden mel og sukker

Øjebliksbillede af æble-kanel-kagen, kort tid efter de første stykker var taget (vi taler ikke om, hvor længe der gik, inden formen så anderledes tom ud)

Ingredienser 200 g bløde el. udblødte dadler uden sten ½ banan 40 g cashewnødder (eller mandler) 3 æg 30 g kokosolie Korn af ½ stang vanilje 1 æble ½ spsk stødt kanel Finhak cashewnødderne på en foodprocessor. Skær æblet i kvarte og derefter i tynde både/skiver. Smør en aflang bageform på ca. 1 L. Smid alle … [Se mere …]

Kakao-omelet

Brun omelet (det smager bedre end det lyder)

Ingredienser 2 æg Masser af kakao (3 spsk-agtigt) Et skvæt kokosmælk (á la 1 spsk) Rosiner Pisk æg, kakao og kokosmælk sammen og smid derefter blandingen på en varm pande. Steg omeletten på begge sider, men pas på: Den har en tendens til at brænde på hist og her. Server med rosiner for at få … [Se mere …]

Stenaldermos

Stenaldermos smager pokkers godt - man skal bare abstrahere fra, at den er grøn

Manden i mit liv, Anders, har bidraget med flere opskrifter til opskriftsbloggen – og her er endnu et guldkorn: Stenaldermos. Kartoffelmos, go home! Ingredienser 2 blomkål 1 broccoli 4 gulerødder 4 persillerødder Ca. 50 g kokosolie 1 dl kokosmælk Salt og peber Skær alle grøntsagerne i store stykker og kog dem i 10-12 minutter. Hæld … [Se mere …]