Moussagne – Stenalderens svar på lasagne

Det ligner en lasagne. Og det er det også. Næsten ...

[Moussagne: Selvopfundet ord, klonet af klassikerne ‘lasagne’ og ‘moussaka’] Ingredienser 1 løg 2-3 fed hvidløg 2-3 gulerødder 1 peberfrugt 250 g champignon 1 god håndfuld paranødder 1 aubergine 300-500 g hakket oksekød 1 ds hakket tomat 1 ds tomatpure 1 lille pose parmesan Til Hulemandens bechamelsauce: 40 g smør 3,5 dl kokosmælk ½ tsk revet … [Se mere …]

Anders’ hummus

En klat helt uskyldig hummus - fanget mellem et stykke kylling og en avocado

Jeg har fået lov til at lægge Anders‘ fantastiske hummus-opskrift online. Han laver den lidt på slump, men det er noget a la det her: Ingredienser: 1 dåse kikærter (behold ca. ½ dl af lagen) 2 fed hvidløg 2 spsk tahin Saften fra 1 lime 2 spsk tamari ½ spsk spidskommen Lidt peber Smid det hele … [Se mere …]

Vegetarburgere

Fotografen er på vej ...

Ingredienser Grove boller* Iceberg-salat i store stykker Tomater i skiver Agurker i skiver Rødløg i tynde ringe Ketchup Stærk sennep Til bøfferne: 1 revet knoldselleri (ca. 500 g) 100 g revet ost 10+ 2 fed hvidløg 2 æg 2 dl rasp Salt og peber * Hold dig langt væk fra alt, hvor der står noget … [Se mere …]

Suppe á la Karen (karrysuppe)

Fotografen er på vej ...

– en uforskammet nem og hurtig ret 4 personer Ingredienser 1 løg 1 spsk karry* 1 dåse hakkede tomater 1 dåse mandariner (jep, det er dem fra desserthylden) ½ L grønsagsbouillon* 2,5 dl fløde Ca. 200 g rejer Salt og peber Brød, fx et nøddefrit stenalderbrød Snit løget i lange, tynde både og svits det … [Se mere …]