Skipper Skræk-gryde

Skipper Skræk-gryden er krydret og cremet på den helt rigtige måde - og indeholder selvfølgelig spinat!

Skipper Skræk-gryden er krydret og cremet på den helt rigtige måde – og indeholder selvfølgelig spinat!

4 personer

Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
200 g champignon
800 g hvidkål (et helt lille hoved)
100 g chorizo*
400 g hakket oksekød
2 tsk spidskommen
2 tsk sød paprika
1 tsk røget paprika
¼ tsk cayennepeber
300 g frossen, helbladet spinat
140 g tomatpuré
1 spsk dijonsennep
1 oksebouillon-terning* el. 1 spsk oksefond
1 ds kokosmælk (4 dl)
Saften af ¼-½ citron
1 tsk honning (eller lakridsrodspulver for en sukkerfri/PCO-venlig version)
Masser af salt og peber

* Pas på både chorizoen og bouillonen, hvis du har problemer med gluten: Skidtet gemmer sig nogen gange her.

  • Skær løget i tynde både, hvidløget i tynde skiver, champignonerne i helt almindelige skiver og skær hvidkålen i tynde strimler. Chorizoen skærer du i mindre tern.
  • Start med at stege chorizoen på bunden af en stor gryde. Når den er blevet gylden og har afgivet rigeligt fedt, tager du stykkerne op af gryden og lader dem dryppe af på en tallerken, som du har placeret noget køkkenrulle på.
  • Kom så løg og hvidløget op i gryden, så du kan svitse dem i et par minutter i det fedt, chorizoen har afgivet. Derefter tilføjer du champignonerne, som skal svitse lidt længere: De skal blive brune og afgive en del af deres vand.
  • Nu er det kødets tur: Brun det sammen med champignon, løg og hvidløg – og tilføj også spidskommen, røget paprika og cayennepeber, salt og peber.
  • Tilføj til sidst den stegte chorizo, hvidkålen, spinaten, tomatpuré, bouillon, kokosmælk, dijonsennep, citronsaft og honning. Vend det hele godt rundt og lad det derefter stå at simre under låg i ca. 10. min., mens du jævnligt rører og smager til med salt, peber og hvad du ellers måtte synes, at den mangler.

Er du vild med gryderetter, kan jeg også anbefale dem her: Kylling i grøn, grøn karry, Squash alla carbonara og den ultra-nemme Rejegryde med tomat og hvidløg.

Fun fact: Det her startede egentligt som et forsøg på at lave en ostefri udgave af Madbandittens Cheeseburger-suppe, men endte med at blive en gryderet helt for sig. Ah, well … det kan godt være, at det ikke er suppe, og at det ikke smager af cheeseburger, men det holder nu RET godt alligevel, synes jeg … 😉

 


Flere opskrifter til dig (også mine, kan jeg afsløre 😉 ):


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)