Store, glutenfri pebernødder – også laktosefri

Julen er hjerternes - og pebernøddernes - fest!

Julen er hjerternes – og pebernøddernes – fest!

Ca. 25 stk.

Ingredienser
250 boghvedemel
125 g kokossukker
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kanel
½ tsk hvid peber
½ tsk kardemomme
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
Et nip fint salt
100 g kokosolie
1 spsk flydende honning
1 æg

  • Bland de tørre dele, dvs. alt undtagen kokosolie, honning og æg, i en skål.
  • Smelt kokosolien og bland den godt med alt i skålen. Derefter tilføjer du honning og blander igen.
  • Kom til sidst ægget i og ælt dejen sammen til en klump – eller så meget dejen behager at samle sig til en klump: Den kan godt være lidt løs i det.
  • Rul nu ca. 25 kugler, der er 2-3 cm i diameter: Placér kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir, hvor du trykker dem lidt ned, så de får den klassiske pebernødde-form.
  • Bag pebernødderne ved 180 grader (varmluft) i 15 min.
  • Lad til sidst pebernødderne køle af på en bagerist, inden du sætter tænderne i dem.

Tip: Du kan sagtens bruge dejen til små pebernødder af almindelig størrelse – jeg er bare for doven til at lave så mange små, derfor denne lettere gigantiske størrelse. Hvis du laver pebernødderne små, skal de have lidt kortere tid i ovnen: Jeg gætter på ca. 12 min., men hold øje med dem, så snart der er gået 10 – bare for en sikkerheds skyld.

Fun fact: Krydderiblandingen i pebernødderne er tilsyneladende tyvstjålet fra Lagkagehusets opskrift. Da jeg googlede efter pebernødde-opskrifter til inspiration, foreslog Google selv ‘pebernødder ala lagkagehuset’. Aha, dét er åbenbart en ting …! 🤔


Flere opskrifter til dig (også mine, kan jeg afsløre 😉 ):


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)