Snydepelsens svampede chokoladekage: Nem, hurtig og uden mel og sukker

Piv-nem at lave. Temmelig sund. Smager fantastisk. Det er, tja ... næsten snyd.

Piv-nem at lave. Temmelig sund. Smager fantastisk. Det er, tja … næsten snyd.

Ingredienser
400 g bløde eller udblødte dadler
5 æg
50 g kokosolie
½ dl kokosfibermel
85 g kakao
1 tsk vaniljepulver

  • Smid alle ingredienserne i en foodprocessor og lad den køre i nogle minutter.
  • Smør i mellemtiden en springform (Ø 24 cm) med lidt ekstra kokosolie og hæld dejen heri – når dejen altså er færdig med at blende.
  • Bag kagen i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader (varmluft).

Rettere sagt: Piv-nem at lave. Temmelig sund. Smager fantastisk. Det er næsten snyd 😉

Tip: Har du ingen foodprocessor, kan du i stedet starte med at piske alle dele, undtagen dadlerne, sammen med en almindelig håndmikser. Hak dadlerne fint med en kniv og rør dem så i dejen. Fortsæt herefter fra opskriftens punkt nummer to.

Bonus-tip: Er du fræk, laver du også en omgang sukkerfri og nøddefri chokoladecreme, som du kommer på toppen.

Pssst… Hvis du er fjollet med mel- og sukkerfri kager, så har jeg også den lille kagebog: Søde sundheder – nemme kager uden mel og sukker’.


Flere opskrifter til dig (også mine, kan jeg afsløre 😉 ):


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

31 Comments

    • Line

      Du har så evigt ret, Susan. Og for det ikke skal være løgn, er deres GI uforskammet højt. Til gengæld kommer sukkeret i dadlerne sammen med en hel masse skønne kostfibre, vitaminer og mineraler. Jeg plejer at påstå, at dét er dadlernes gode undskyldning 😉

      • Stine

        Jeg har erstattet dine dadler med svesker med stor success. Jeg reagerer selv voldsomt på dadlernes sukkerindhold. Så tak for nogle fede opskrifter der inspirerer

        • Line

          Velbekomme, Stine!

          Aha, svesker – dét skal jeg da også selv prøve på et tidspunkt. Er fjollet med svesker (sætning, jeg ikke nødvendigvis havde forestillet mig, at jeg nogensinde skulle ytre 😉 ).

          – Line

  1. Bitten

    Hej bagt den i går, og børnene kan lide den, er lidt kompakt. Tænker at prøve lidt mindre kakaopulver næste gang, brugte den økologiske fra urtekram. Tænker den også er god med Soya is eller kokosflødeskum. uhm

    • Line

      Dejligt at høre, at den gled ned, Bitten 🙂 Og frække tanker, du har gang i dér, med sojais og kokosflødeskum! #like

    • Line

      Hej Kenneth!

      Jeg ved, at det kan lade sig gøre. Men jeg ved også, at nogle – i hvert fald med tiden – har fået kørt deres blender i sænk ved at blende tørret frugt på den.

      Så vovepelsen gør det – og lader måske være med at gøre det for tit. Forsigtigper griber en kniv i stedet for 😉

      Mange hilsner,
      Line

  2. Marin

    Kan man bruge en af finax melblandingerne i stedet for kokosfibermel? Jeg kan ikke finde det her hvor jeg bor….

    • Line

      Åh, jeg ved det faktisk ikke, Marin: Kender slet ikke Finax’ melblandinger. Men du kan jo gøre forsøget 🙂 I så fald er det måske værd at vide, at kokosfibermel suger helt abnormt meget væske til sig, så måske skal du bruge mere af melblandingen end den mængde, jeg har angivet for kokosfibermelet.

  3. Maria

    Jeg prøvede denne opskrift da jeg fik en cøliaker på besøg, og jeg er noget så skuffet – min form var præcis 24 cm, men kagen var flad og tør, og overhovedet ikke svampet 🙁 den var højst en cm høj – hvad gik der galt? Skal æggene ikke røres med fra start?

    • Line

      Hej Maria!

      Er ked af at høre, at kagen kiksede. Det er selvfølgelig lidt svært for mig at regne ud, hvad der gik galt, når jeg nu ikke stod ved siden af dig, da du bagte, men baseret på din beskrivelse, får jeg helt lyst til at spørge:

      Huskede du at komme dadlerne i?

      Det er i hvert helt rigtigt at komme æggene med i fra start, men hvis der ikke kommer dadler i, ville jeg gætte på, at kagen bliver lige præcis tør og flad 🙂

      Mange hilsner,
      Line

    • Line

      Hey Mariann!

      Hmmm … kokosolien har en sødme, som er piv-lækker i kager. Måske kan man opnå noget af det samme med en nøddeolie, tænker jeg.

      Ellers er mit bedste bud nok at erstatte kokosolien med usaltet smør eller klaret smør.

      Mange hilsner,
      Line

  4. Marie

    Den må jeg prøve, næste gang jeg får familien på besøg, som endelig er nogle sukker grise, så jeg tænker hvor sød er den? Tænker især på børnene…

    Kokosolien, er det med eller uden kokos smag?

    Hvad er kokosfibermel og hvor kan jeg få fat i det?
    Vil jeg kunne bruge alm. kokosmel og Grøn Husk fiber? og hvor mange gram af hver ville jeg så skulle bruge?

    Er vaniljepulveret vigtigt?

    På forhånd tak, for svaret

    • Line

      Hej Marie!

      Kagen er lige så sød som en ‘almindelig’ kage, da dadler indeholder meget frugtsukker med en intens smag. Personligt bruger jeg altid kokosolie med smag til kager, fordi jeg synes, at sødmen i olien passer godt.

      Kokosfibermel er meget fint malet kokosmel: Du kan få det i de fleste større supermarkeder, fx fra Urtekram. Kagen vil få en anden struktur, hvis du bytter det ud med almindeligt kokosmel og den grønne Husk, og tja … jeg ved sgude helt med mængderne: Måske prøve med en ½ dl kokosmel og 1 spsk Husk – men jeg garanterer altså ikke for resultatet 😉

      Jeg synes, vaniljepulveret er vigtigt: Vaniljen tilføjer noget dybde til chokoladesmagen. Hvis du ikke har eller kan finde vaniljepulver, kan du bruge kornene fra en vaniljestang i stedet.

      Go’ fornøjelse med det!

      Mange hilsner,
      Line

    • Line

      Hej Cecilie!

      Nja, jeg tror, du kommer til at mangle noget bid og noget sødme, hvis du skifter alle dadler ud med bananer. Nu ved jeg jo ikke, hvorfor du gerne vil bytte ud, men hvis det er noget med at give kagen et lavere GI, kan du måske bytte ud med 2 dele abrikoser, 1 del bananer.

      Mange hilsner,
      Line

  5. Nana Aarup Hansen

    Tak for denne opskrift. Det er blevet mit første kage-hit.
    Jeg er ved at lægge mig fast på en version, hvor jeg lægger dadlerne i blød i appelsinsaft, som derfor får lov til at komme med videre i processen. Da dejen bliver lidt våd, kommer jeg en smule boghvedemel i. Det gør at kagen bliver en smule mere “kage”-agtig i sin konsistens.
    Jeg har fået eksem og er i gang med at spise mig fra det. Det gør jeg ved at følge en diæt, hvor jeg har skåret følgende væk: gluten, mælkeprodukter, sukker og gær. Har i skrivende stund været på den i 10 uger. Det går den rigtige vej, men det går laaangsomt (hvilket vel er fair nok, når det har taget mig SÅ mange år at få min krop så meget i ubalance….).
    Tak for en god hjemmeside 😉

    • Line

      Hej Nana!

      Hvor er det dejligt at høre – selv tak 🙂 (og mand, det lyder frækt, dét med appelsinsaften!).

      Hvis jeg skal tro mine egne erfaringer, er du på helt rette vej ift. eksemen: Jeg har selv haft eksem i gudsjammerligt mange år, og kosten har i den grad hjulpet mig.

      Men du har ret i, at det går langsomt: Huden er noget af det, der er længst tid om at reagere på kostændringer. Og så har jeg engang læst mig til, at det tager 3-4 måneder (M-Å-N-E-D-E-R) for huden at komme sig helt efter et eksem-angreb(!).

      Anyway, så fik min egen hud et markant skub på vejen, da jeg begyndte at drikke det her hver morgen: Ingefærshot med æble. For første gang i mere end 15 år har jeg en vinter UDEN håndeksem og UDEN brug af hormoncreme #ohlykke

      Held og lykke med hud-kampen!

      Mange hilsner,
      Line

  6. Mona

    Ser så lækker ud! Men hvor mange personer er denne portion kage til? Håber på hurtigt svar, da jeg overvejer at lave den på mandag <3 Kærlig Hilsen Mona

    • Line

      Hej Mona!

      Uh, det kommer jo i praksis an på, hvor mange stykker du vælger at skære den ud i – og hvor kagesultne dine gæster er: Personligt kunne jeg nok godt kværne mindst halvdelen, ene kvinde, hvis jeg først kom i gang 😉 . Men hvis det skal foregå lidt mere civiliseret, vil jeg tro, at der er til 8-10 personer.

      Mange hilsner,
      Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)