How to: Udblødte dadler

Udblødte dadler, klar til brug

Udblødte dadler, klar til brug

Dadler kan bruges til utroligt meget mere end blot at sætte på julebordet som en lidt mystisk og sund julesnack. Dadler er fx fantastiske som hovedingrediens i sunde(re) søde sager.

Nogle dadler kan bruges direkte fra pakken: Det er dem, der er uden sten og som er såkaldt ‘bløde’. Men mange skal udblødes først. Det lyder væsentligt mere kompliceret, end det rent faktisk er – se blot her:

  • Fjern stenene (de er nemme at ’smutte’ ud).
  • Læg dadlerne i en skål og overhæld dem derefter med kogende vand – vandet skal lige præcis dække dem.
  • Dæk skålen til og sæt den på køl i mindst en time – eller endnu længere, fx indtil de skal bruges.
  • Hæld vandet fra (opsaml det gerne og brug det i fx smoothies) – og dadlerne er klar til brug.

Og hvordan bruger man dem så lige til søde sager, spørger du måske? Tillad mig at pege diskret på min kage-side med sunde(re) – og glutenfri! – kager.


Flere opskrifter til dig (også mine, kan jeg afsløre 😉 ):


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

4 kommentarer

  1. Tina

    Er ved en tilfældighed faldet over din side – den skal jeg da vist til at studere nærmere. Et spørgsmål til din omtale af dadler. Bruger du ikke friske dadler eller er det altid de tørrede, som jo kan være nødvendige at udbløde. Skal have afprøvet din kageopskrift…

    • Hej Tina!

      Hyggeligt, at du kom forbi – studer endelig løs 🙂

      Og angående dadler, så bruger jeg, ja, altid den tørrede version. Men jeg føler mig næsten lidt tumpet, nu du spørger:

      Jeg har aldrig så meget som overvejet at bruge friske dadler (vil heller ikke udelukke, at de måske er for våde i det), men det kunne da være, man skulle prøve det en dag.

      Hmmm … altid godt at blive inspireret. Tak!

      Mange hilsner,
      Line

  2. Simone

    Jeg er også faldet for din skønne side, super lækre opskrifter!

    Modsat dig så havde jeg aldrig overvejet at bruge tørrede dadler, så jeg prøvede mig frem med de friske. Jeg tog blot en lidt mindre mængde, da de som nævnt var lidt for “våde”. Prøvede det i dine kokuskugler, og jeg må sige at det var en stor succes! 🙂

    • Tak for de pæne ord, Simone 🙂

      Har også selv prøvet de friske dadler siden ovenstående kommentar, og ja, de holder! (så længe de altså ikke er så friske, at de kommer direkte fra træet, altså 😉 ).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)