Ingredienser
200 g bløde el. udblødte dadler uden sten
½ banan
40 g cashewnødder eller mandler
3 æg
30 g kokosolie
Korn af ½ stang vanilje
1 æble
½ spsk stødt kanel
- Finhak cashewnødderne på en foodprocessor.
- Skær æblet i kvarte og derefter i tynde både/skiver.
- Smør en aflang bageform på ca. 1 L.
- Smid alle ingredienserne – bortset fra æblestykkerne og kanelen – i en foodprocessor/blender. Blend i nogle minutter.
- Hæld dejen i formen. Læg forsigtigt æblestykkerne ovenpå (dejen er lidt splattet, så man skal passe på, at æblestykkerne ikke laver en Titanic og synker 😉 ). Drys til sidst med kanel.
- Bages i 30 min. ved 175 grader (varmluft).
Opskriften kan snildt ganges op, så det bliver en større kage. Dobbelt kvalificerer kagen til at komme i springform og dermed blive nydeligt rund.
Æble-kanel-kagen har fået en fætter i den prikkede daddelkage.
Tip! Gør kagen PCO-venlig ved at bruge tørrede, usvovlede abrikoser i stedet for dadler. De skal blot ligge i blød først, ligesom de udblødte dadler.