Menu Luk

Æble-kanel-kage – uden mel og sukker

Mmmm... nybagt æblekage!
Print mig

Ingredienser
200 g bløde el. udblødte dadler uden sten
½ banan
40 g cashewnødder eller mandler
3 æg
30 g kokosolie
Korn af ½ stang vanilje
1 æble
½ spsk stødt kanel

  • Finhak cashewnødderne på en foodprocessor.
  • Skær æblet i kvarte og derefter i tynde både/skiver.
  • Smør en aflang bageform på ca. 1 L.
  • Smid alle ingredienserne – bortset fra æblestykkerne og kanelen – i en foodprocessor/blender. Blend i nogle minutter.
  • Hæld dejen i formen. Læg forsigtigt æblestykkerne ovenpå (dejen er lidt splattet, så man skal passe på, at æblestykkerne ikke laver en Titanic og synker 😉 ). Drys til sidst med kanel.
  • Bages i 30 min. ved 175 grader (varmluft).

Opskriften kan snildt ganges op, så det bliver en større kage. Dobbelt kvalificerer kagen til at komme i springform og dermed blive nydeligt rund.

Æble-kanel-kagen har fået en fætter i den prikkede daddelkage.

Tip! Gør kagen PCO-venlig ved at bruge tørrede, usvovlede abrikoser i stedet for dadler. De skal blot ligge i blød først, ligesom de udblødte dadler.

Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar