Menu Luk

Æble-kanel-kage – uden mel og sukker

Mmmm... nybagt æblekage!
Print mig

Ingredienser
200 g bløde el. udblødte dadler uden sten
½ banan
40 g cashewnødder eller mandler
3 æg
30 g kokosolie
Korn af ½ stang vanilje
1 æble
½ spsk stødt kanel

 • Finhak cashewnødderne på en foodprocessor.
 • Skær æblet i kvarte og derefter i tynde både/skiver.
 • Smør en aflang bageform på ca. 1 L.
 • Smid alle ingredienserne – bortset fra æblestykkerne og kanelen – i en foodprocessor/blender. Blend i nogle minutter.
 • Hæld dejen i formen. Læg forsigtigt æblestykkerne ovenpå (dejen er lidt splattet, så man skal passe på, at æblestykkerne ikke laver en Titanic og synker 😉 ). Drys til sidst med kanel.
 • Bages i 30 min. ved 175 grader (varmluft).

Opskriften kan snildt ganges op, så det bliver en større kage. Dobbelt kvalificerer kagen til at komme i springform og dermed blive nydeligt rund.

Æble-kanel-kagen har fået en fætter i den prikkede daddelkage.

Tip! Gør kagen PCO-venlig ved at bruge tørrede, usvovlede abrikoser i stedet for dadler. De skal blot ligge i blød først, ligesom de udblødte dadler.

Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

7 Comments

 1. Mikkel

  Det er første gang jeg ser cashewnødder brugt i en kageopskrift – super spændende opskrift der helt bestemt skal prøves af!

  • Line

   Det er faktisk mest af nød (no pun intended): Jeg har en mild nødde-allergi og er derfor ikke altid helt gode venner med fx mandler, så dem erstatter jeg som oftest med cashewnødder. Hasselnødder erstatter jeg med paranødder. It works 🙂

   Der er i øvrigt en anden cashewnødde-kage her på bloggen, nemlig krydderkagen.

 2. Kamilla

  Hej,

  Jeg kan desværre ikke tåle æg og vil prøve opskriften med et alternativ, derfor vil jeg høre om æggene fungerer som hævemiddel eller som bindemiddel?

 3. Jette Hansen

  Hej Line du har ikke overvejet og lave din kogebog på en app , så os med iPad har lidt lettere adgang til dine fine opskrifter ?
  Vh jette

  • Line

   Årh, en app er måske et lidt større projekt, end jeg umiddelbart magter. Til gengæld har jeg netop udgivet en kagebog, der også findes som e-bog (apropos projekter, man BURDE have overvejet, om man egentlig magtede, før man kastede sig hovedkuls ud i det 😉 ). Det snerper da lidt derhen af.

   Og tak for de pæne ord, i øvrigt! 🙂

Der er lukket for kommentarer.