Ingredienser
4 æg
130 g flødeost naturel
1 tsk kardemomme
1/8 tsk bagepulver
1 spsk loppefrøskaller
Smør til at stege i
- Slå æggene ud, men separer blommer fra hvider i to skåle.
- Pisk hviderne helt stive.
- Blommerne pisker du godt sammen med ost, kardemomme, bagepulver og loppefrøskaller.
- Til sidst vender du forsigtigt de stive hvider i dejen.
- Steg æbleskiverne på en æbleskivepande, hvor du lader en lille klat smør smelte i hvert æbleskivehul, inden hver runde. Fyld hullerne med dej, næsten – men også kun næsten – helt op til kanten.
- Når dejen slipper i siderne, vender du forsigtigt (!) – dejen er lidt porøs i det – hver enkelt skive. Sørg for at ‘lukke’ skiverne ved at stoppe den færdigbagte kant ned i hullet, hele vejen rundt.
Pssst … Opskriften her er med i den digitale kogebog, ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘, som jeg udgiver 21. januar 2015. Hold øje med bloggen! 🙂