Annonce
Menu Luk

Æbleskiver – PCO-venlige og glutenfri

Æbleskiver, der IKKE får dit blodsukker til at gå balalajka. Så har man set dét med!
Print mig

Ingredienser
4 æg
130 g flødeost naturel
1 tsk kardemomme
1/8 tsk bagepulver
1 spsk loppefrøskaller
Smør til at stege i

  • Slå æggene ud, men separer blommer fra hvider i to skåle.
  • Pisk hviderne helt stive.
  • Blommerne pisker du godt sammen med ost, kardemomme, bagepulver og loppefrøskaller.
  • Til sidst vender du forsigtigt de stive hvider i dejen.
  • Steg æbleskiverne på en æbleskivepande, hvor du lader en lille klat smør smelte i hvert æbleskivehul, inden hver runde. Fyld hullerne med dej, næsten – men også kun næsten – helt op til kanten.
  • Når dejen slipper i siderne, vender du forsigtigt (!) – dejen er lidt porøs i det – hver enkelt skive. Sørg for at ‘lukke’ skiverne ved at stoppe den færdigbagte kant ned i hullet, hele vejen rundt.

Pssst … Opskriften her er med i den digitale kogebog, ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘, som jeg udgiver 21. januar 2015. Hold øje med bloggen! 🙂

Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Jul, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

2 Comments

    • Line

      Hov, Mia – jeg ser først dit spørgsmål nu! Undskyld.

      Mit bedste bud ville nok være fedtet/fløden fra en kokosmælk (dvs. sæt dåsen på køl i et døgns tid, så fedtet samler sig i toppen – eller: Det gør den i nogle mærker, fx kokosmælken fra Blue Dragon).

      Alternativt har jeg nu også denne opskrift, der er mælkefri – men dog ikke PCO-venlig: http://lineh.dk/opskrifter/glutenfri-laktosefri-aebleskiver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.