Menu Luk

Har du blendet dine grøntsager i dag? Anmeldelse af ‘Overskud med grønne smoothies’ fra Paleolivet

Et styk Green Sweetie med kokosmel, birkes og tørrede hindbær
Print mig

Sponsoreret indlæg – læs mere om den slags nedenfor* eller i min reklamepolitik

Når lægen synes, du skal gå på juicekur

'Overskud med grønne smoothie' fra Paleolivet

Jeg er i behandling/udredning hos speciallæge i allergi- og lungesygdomme, Anne Buus, pga. alskens problemer med immunforsvaret. For 15 måneder siden tog hun gluten og mælkeprodukter fra mig (okay, førstnævnte havde jeg mere eller mindre selv regnet ud, at jeg burde skille mig af med), og et af hendes seneste påfund har været at foreslå, at jeg prøvede en juicekur.

Indrømmet, så var jeg ikke hysterisk begejstret for ideen, men jeg forsøgte alligevel med et lidt lunkent forsøg, hvor jeg lavede, ikke juice – eftersom jeg ikke ejer en juicemaskine – men en grøn smoothie (jep, jeg har en blender).

Den grønne smoothie var ikke den store succes: Den smagte ikke specielt godt og efterlod mig i øvrigt små-sulten.

Hilfe!

Når man nu tydeligvis har brug for hjælp i smoothie-opskrift-afdelingen, så er det jo piv-smart, at Malene fra Paleolivet har lavet en lille samling af smoothie-opskrifter, incl. tips og tricks, som hun ganske fornuftigt har døbt ‘Overskud med grønne smoothies’.

Malene giver altså ikke kun opskrifter, men også tips, fx til topping, og til hvordan man kan bytte ingredienser i opskrifterne ud alt efter smag og intolerancer. Det er nogle super-fine tips, der fx hjalp mig med at erstatte dét proteinpulver, jeg ikke har i huset, og de rå bananer, der har det med at give mig ondt i maven.

Jeg har prøvet at lave hendes Green Sweetie (billedet), Eftermiddags-snack og Sunshine Greene. Den første tog jeg som en frokost, de to andre som snacks. Malenes smoothies smager markant bedre, end den, jeg selv fik rodet mig ud i i sin tid (jeg havde nu heller ikke forventet andet af den gode Malene). De mætter også bedre – til gengæld er de mest interessante med topping, hvis du spørger mig.

Undskyld, men hvornår må jeg tygge?

Jeg ved godt, at ideen med grøntsagsjuicer og greenies er, at man kan høvle en aller-helvedes masse grøntsager indenbords på én gang, men hvis man, som undertegnede, er fjollet med dét, sundheds-guruen, Mark Sisson, konsekvent omtaler som ‘Big Ass Salads’, så er der ikke flere grøntsager at hente i sådan en blendet sag, end der er i en måltids-salat.

Det er selvfølgelig markant hurtigere at indtage grøntsagerne, når skidtet er blendet (spørg blot mine kolleger om, hvor lang tid jeg er om at gnave mig igennem min frokost-salat, der i sagens natur ikke er blendet), men jeg savner faktisk noget at tygge i, når jeg sidder dér med min grønne smoothie.

Så er der dét med mætheden: Malenes smoothies mætter helt sikkert bedre, end det sølle forsøg, jeg selv fik rodet mig ud i, men jeg bliver stadig bedre mæt af en måltids-salat – på trods af at den sikkert indeholder nogenlunde samme antal kalorier samt har samme fordeling mellem fedt, protein og kulhydrat.

Forklaringen er jo nok, at tygning og dét at give sig tid til at nyde maden er med til at trigge mætheds-følelsen, og her kommer greenies jo lidt til kort (med mindre du er gået decideret amok med toppingen, altså ;-)).

God hjælp til en god start

Nåh, ovenstående er jo blot personlige præferencer for tygning vs. ikke-tygning, og er man vild med grønne smoothies – eller vil man gerne have en genvej til at få flere grøntsager i sin kost – er Malenes lille samling en god start.

Du kan købe ‘Overskud med grønne smoothies’ her – den koster 49 kr.

* Indlægget er sponsoreret af Paleolivet: Dét betyder i praksis, at Malene har tilbudt mig bogen gratis, mod at jeg anmeldte den på bloggen. Bogen indeholder fine og praktiske tips til flere grøntsager i hverdagen, hvilket er et koncept, jeg kun kan støtte op om. Derfor sagde jeg ja til aftalen. Jeg har tilstræbt at være så neutral og ærlig som muligt i min anmeldelse.

Posted in Dip / Sovs / Snask, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nemt og hurtigt, Nøddefri, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Salat, Snack, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

2 Comments

Der er lukket for kommentarer.