Menu Luk

Aubergine-burgere med røget hellefisk – den perfekte forret

Aubergine-burger: Dekorativ og ikke spor svær at lave - vi fik sådan en fætter til forret nytårsaften
Print mig

4 personer

Ingredienser
1 aubergine – find gerne én, der er tyk og buttet
Olivenolie
Salt og peber
4 store tomater
2 modne avokado
100 g røget hellefisk
Evt. 4 træpinde

  • Start med at skære auberginen i skiver på ca. 0,5 cm i tykkelse (du skal have mindst 12 skiver ud af den): Placér skiverne på en bageplade og pensl dem med olivenolie. Drys så med salt og peber og bag skiverne i en forvarmet ovn (180 grader varmluft) i 10 min.
  • Skær tomater og avokadoer i skiver, mens aubergine-skiverne køler af.
  • Saml derefter til fire små burgere, der hver består af disse lag: Aubergine – Tomat – Avokado – Fisk – Aubergine – Tomat – Avokado – Fisk – Aubergine. Sæt evt. en træpind i hver af burgerne, så der bliver holdt lidt sammen på skidtet …

Tip: Servér gerne med tomatpesto og solskins-snask som tilbehør.

PS Der skal lyde en tak for inspiration til min veninde, Mai, som for nogle måneder siden serverede noget a la aubergine-burgeren her for mig og nogle andre tøsebørn. Men Mais version havde fx mozzarella i, så jeg blev da liiige nødt til at afprøve et alternativ fri for mælkeprodukter og andet kravl. Og hey, det blev godt 😀

Posted in Aftensmad, Fisk og skaldyr, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

2 Comments

  1. Line

    Hej Susanne!
    Tjek punkt 2 i opskriften – det er en kold omgang 😉
    Mange hilsner,
    Line

Der er lukket for kommentarer.