Menu Luk

Auberginecreme – bagt aubergine på den frække måde

Har du også et mindre mad-crush på bagt aubergine? Så skal du lige prøve at blende dem sammen til denne auberginecreme med bl.a. hvidløg, oregano og lidt balsamico.
Print mig

Hvad man dog ikke kan bruge bagt aubergine til!

Det er helt officielt, at jeg har et mindre mad-crush på bagt aubergine. Lige så mærkelige de er, når de er rå, lige så fantastiske er de, når de er bagt. Jeg bruger dem gerne som glutenfri lasagneplader, propper dem i salater eller … æhm, spiser dem direkte fra bagepladen som snack. Men jeg blender dem også gerne, enten som baba ganoush eller som nærværende auberginecreme.

Jeg følte mig faktisk tvunget til at lave denne opskrift i sin tid. Min lokale Irma havde nemlig en auberginecreme på glas, som jeg var helt og aldeles vild med. Og så en dag … så havde de den ikke mere! Heldigvis havde jeg stadig et glas hjemme i køleskabet, der ikke var skrabet helt rent endnu, så jeg tog et billede af ingredienslisten bagpå, og så gik jeg ellers i gang med at eksperimentere. Det lykkedes rent faktisk at ramme smagen nogenlunde – og resultatet har du altså her!

Anyway, hvis du generelt er vild med snask (okay, hvem er ikke vild med snask?), så skal du næsten også prøve denne nemme guacamole eller måske min nødde- og ostefri tomatpesto. I øvrigt går auberginecremen her ret fint til disse klimavenlige krydderdeller.

Ingredienser

1 aubergine
1 lille fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 spsk rød balsamico
2 tsk tørret oregano
¼ tsk salt
En lille klat flydende honning
Rigeligt med friskkværnet peber

Sådan laver du nemt auberginecreme

  • Skær auberginen i skiver på ca. 0,5 cms tykkelse og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 15 min. i en forvarmet ovn (180 grader, varmluft).
  • Lad aubergineskiverne køle lidt af, og kom så alle ingredienser i en blender/minihakker/hvad du nu har.
  • Kør blandingen godt sammen: Dét betyder, at blenderen skal køre i nogle minutter, men at du stopper en gang imellem og skraber ned fra siderne (en dejskraber er fremragende til formålet).
  • Spis med det samme eller sæt på køl i et fint glas.
Posted in Dip / Sovs / Snask, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar