Menu Luk

Avokado-yoghurt med kakao og lakrids – laktosefri

Den mætter, den avokado-yoghurt (hvor sært konceptet i sig selv end måtte lyde)
Print mig

Ingredienser
1 avokado
3 dl kokosmælk
3 dl vand (eller mindre – prøv dig frem)
5 spsk kakao
2 tsk lakridsrodspulver*

 • Smid alle ingredienserne i en blender.
 • Blend.

Æhm, jeg bliver nødt til at smide et forbehold efter denne her:

Jeg er nemlig RET sikker på, at avokado-yoghurten smager lidt … specielt. Selv er jeg ganske vist fjollet med smagen (ellers smed jeg den dæleme ikke på bloggen), men et eller andet siger mig, at ikke alle vil være enige i smagsvurderingen, så nu er du advaret.

Men prøv den – prøv den, for pokker!

Den mætter nemlig utroligt dejligt: Jeg spiser en fjerdedel af portionen her til morgenmad, akkompagneret af et æg og lidt ost til at snacke på – og dén lille platte holder mig gerne mæt helt frem til frokost.

Jeg har også lidt andre morgenmads-relaterede ting: Morgen-skyr og et helt indlæg med flere forskellige ideer til morgenmad generelt.

* Jeg bruger lakridsrodspulver fra Urtekram.

Posted in Chokolade, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Morgenmad, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

4 Comments

 1. Michelle

  Hej Line
  Mums, den vil jeg gerne prøve! Du skriver at du kun spiser en fjerdedel af portionen, hver morgen… Kan den godt holde sig i køleskab i fire dage eller deler du med nogen/laver mindre portion?
  Vh. Michelle

  • Line

   Hej Michelle, den kan netop godt holde sig i køleskab – så du slår dig bare løs ?
   Mange hilsner, Line

 2. Kikki Gyldenvang

  Hej Line
  Bliver det ikke meget tyndt med 3 dl vand i? Jeg har lavet den uden vand og tilføjet lidt chiafrø for at tykne konsistensen lidt. Det virker og smager skønt. Tak for opskriften ?

  • Line

   Hej Kikki!

   Det har fungeret fint for mig med vand i – faktisk for at konsistensen ikke skulle blive for tyk ?

   Jeg tænker, at det måske kan være mærket og typen af kokosmælk, der spiller ind her. Har opdateret opskriften med en lille bemærkning omkring vandet – tak for feedbacken.

   Mange hilsner,
   Line

Der er lukket for kommentarer.