Menu Luk

Avokado-yoghurt med vanilje – nem vegansk yoghurt

Avokado-yoghurt: Næsten det samme som yoghurt, bare ... øh, grønnere.
Print mig

Avokado-yoghurt – perfekt til veganere og ikke-yoghurt fans!

Tilbage i 2015 fandt jeg ud af, at jeg ikke kan tåle mælkeprodukter. Siden da har jeg opøvet en sær interesse i veganske produkter. Sær, fordi jeg hverken er vegetar eller veganer (dog spiser jeg mindre og bedre kød – og rigtigt mange planter). Jeg savner især ost, hvor yoghurt fx aldrig har sagt mig så meget. Lige til det øjeblik, hvor min bedre halvdel fandt på at smide rålakridspulver i yoghurten og derefter toppe den af med müsli og andet knas (bare prøv det, m’kay). Så hvad gør man, når sådan en sund snack bliver taget fra én? Man opfinder avokado-yoghurt, gør man!

Her er ganske vist ikke noget lakridspulver, men der er vaniljepulver og lidt lime til at gøre den frisk, og hvis du spørger mig, smager det monster-godt. Jeg har lavet den en del gange til andre mennesker på nuværende tidspunkt, og de er lige så svært begejstrede, så jeg tør godt prale lidt her!

Hvis du ligesom jeg er morgenmads-udfordret (læs: hverken tåler gluten eller mælkeprodukter), har jeg tidligere lavet dette indlæg om morgenmad til den slags udfordringer – du finder det lige her. Spoiler-alert: Jeg omtaler noget så frækt som morgenmads-dessert i indlægget. Nu er det sagt – så kan du ikke kommer senere og sige, at du ikke var advaret på forhånd ?

2-3 personer

Ingredienser

2 modne avokado
4 dl kokosmælk (en stor dåse)
1 tsk vaniljepulver
Saft af en lime

Sådan laver du nemt avokado-yoghurt

  • Kom alle ingredienser i en blender.
  • Blend.
  • Spis – evt. med noget knas på toppen, fx kokosflager og græskarkerner – eller hvad med den her hjemmelavede müsli?

Pssst…! Er det PCO-venlige opskrifter, du er på jagt efter, er der mere morgenmad at hente i min digitale kogebog, ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘.

Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Morgenmad, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar