Menu Luk

Baba ganoush – oh, verdens skønneste aubergine-dip!

Baba ganoush: Et fjollet navn til en seriøst velsmagende omgang snask
Print mig

Jeg er fuldstændig fjollet med bagte auberginer. Hvilket pr. definition gør mig fjollet med Baba ganoush. Er du lige så tosset, som jeg er, skal du måske også prøve denne aubergine-creme. Eller hvad med aubergine-salaten her. Uanset hvad du gør, er det ikke nogen dårlig idé at lave en omgang Sweet potato fries til din baba ganoush #alledissemuligheder

Så lad os komme i gang med denne fabelagtige dip!

Ingredienser
2 store auberginer – eller 3 små
1 fed hvidløg
1 spsk tahin
3 spsk olivenolie
Saft af en halv lille citron – eller en kvart stor
1 tsk spidskommen
¼ tsk chilipulver
¼ tsk honning*
¼ tsk groft salt

* Byt honningen ud med lakridsrodspulver for en strengt PCO-venlig og/eller vegansk version.

  • Flæk auberginerne på langs og prik huller i ‘skallen’ med en gaffel – mange huller!
  • Læg halvdelene på en bageplade (den flade side opad) og bag dem i ovnen ved 180 grader (varmluft) i 45 min. Lad dem herefter køle af.
  • Skrab nu kødet ud af ‘skallerne’ og saml aubergine-kød, knust hvidløg og alle de andre ingredienser i en blender (eller saml det hele i en skål og brug en stavblender i stedet).
  • Blend.
  • Smag til.
  • Spis.
  • Vær glad.

Tip! Du kan også lave en doven udgave af Baba Ganoushen, hvis du skærer auberginen i tern – ca. 2 x 2 cm – og bager ternene i ovnen ved 180 grader (varmluft) i sølle 30 min. Derefter blender du ternene med skræl og det hele. Resultatet smager lige så godt som den ‘rigtige’ version – forskellen er bare, at der nu er sorte prikker i din dip.

Posted in Dip / Sovs / Snask, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.