Menu Luk

Sundt bananbrød – glutenfrit og uden sukker

Uhm, lunt og sundt bananbrød! Brødet er helt perfekt på et brunch-bord, i øvrigt.
Print mig

Oh, at sætte tænderne i et lunt bananbrød

Jeg var ikke klar over, at jeg er vild med bananbrød, før jeg prøvede at lave mit eget. For at være helt ærlig tror jeg ikke, jeg nogensinde har smagt et før, men det kan være, jeg husker galt. Af samme årsag ved jeg jo så heller ikke, om min egen udgave rent faktisk smager, som et bananbrød skal smage. Ikke mindst fordi denne version jo – som jeg praler af i overskriften – er et sundt bananbrød, primært fordi det ikke ikke indeholder raffineret sukker.

Nåh, der er jo kun én måde at finde ud af, om DU kan lide mit bananbrød, og det er at forsøge at bage det. Det er heldigvis pokkers nemt, så der er ikke meget andet end en eventuel indkøbstur, der pt. står imellem dig og et nybagt bananbrød.

Hvis du er vild med sundere og glutenfrit bagværk, så skulle du næsten også prøve mine daddel-scones. Eller hvad med de her små-frække tebirkes?

Ingredienser

3 små, modne bananer
3 æg
3 spsk kokosmælk
3 spsk kokosolie
¾ dl kokosfibermel
½ tsk vaniljepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt

Sådan bager du nemt et sundt bananbrød

  • Mos bananerne med en gaffel i én skål, og pisk æggene godt sammen i en anden.
  • Smelt olien og kokosmælk i en lille gryde, sat over svag varme.
  • Pisk så alle ingredienserne – undtagen kokosolie og -mælk – godt sammen.
  • Hæld til sidst den smeltede olie og kokosmælk i dejen under omrøring.
  • Dejen kommer du i en brødform på ca. 1 L – beklæd formen med bagepapir.
  • Bag brødet ved 180 grader (varmluft) i 45 min.
  • Efter bagningen tager du brødet ud af formen, løsner papiret og lader brødet køle af på en bagerist og dækket af et rent viskestykke.
  • Opbevares på køl – hvis ikke du spiser det med det samme, altså.

Inspirationen er hentet fra denne amerikanske paleo-opskrift

Posted in Bagværk, Glutenfri, Glutenfrit brød, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Morgenmad, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

2 Comments

  1. Camilla

    Hej Line,

    Kan man erstatte kokosfibermelet? Jeg bor i udlandet, og det er ikke lige lykkedes mig at finde det i nogle butikker.

    På forhånd tak 🙂

    • Line

      Hej Camilla!

      Jeg tror godt, at du kan skifte ud med almindeligt, groft kokosmel (kokosfibermel er nemlig ‘bare’ fintmalet kokosmel).

      Mange hilsner,
      Line

Der er lukket for kommentarer.