Annonce
Menu Luk

Bananbrød – uden mel og sukker

Uhm, lunt bananbrød! Brødet er helt perfekt på et brunch-bord, i øvrigt
Print mig

Ingredienser
3 små, modne bananer
3 æg
3 spsk kokosmælk
3 spsk kokosolie
¾ dl kokosfibermel
½ tsk vaniljepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt

  • Mos bananerne med en gaffel i én skål, og pisk æggene godt sammen i en anden.
  • Smelt olien og kokosmælk i en lille gryde, sat over svag varme.
  • Pisk så alle ingredienserne – undtagen kokosolie og -mælk – godt sammen.
  • Hæld til sidst den smeltede olie og kokosmælk i dejen under omrøring.
  • Dejen kommer du i en brødform på ca. 1 L – beklæd formen med bagepapir.
  • Bag brødet ved 180 grader (varmluft) i 45 min.
  • Efter bagningen tager du brødet ud af formen, løsner papiret og lader brødet køle af på en bagerist og dækket af et rent viskestykke.
  • Opbevares på køl – hvis ikke du spiser det med det samme, altså.

Inspirationen er hentet fra hulemands-opskriften her

Posted in Bagværk, Glutenfri, Glutenfrit brød, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Morgenmad, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

2 Comments

  1. Camilla

    Hej Line,

    Kan man erstatte kokosfibermelet? Jeg bor i udlandet, og det er ikke lige lykkedes mig at finde det i nogle butikker.

    På forhånd tak 🙂

    • Line

      Hej Camilla!

      Jeg tror godt, at du kan skifte ud med almindeligt, groft kokosmel (kokosfibermel er nemlig ‘bare’ fintmalet kokosmel).

      Mange hilsner,
      Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.