Menu Luk

Blomkåls-hummus – Ultra-lowcarb udgave af den lækre dip

Blomkåls-hummus - det ultra-lowcarb alternativ til alle hummus-fans
Print mig

Ingredienser
Ca. 700 g blomkål (2 små eller 1 stort)
1 fed hvidløg
3 spsk tahin
2 spsk olivenolie
Saft af 1 lime
1 tsk honning*
1½ tsk stødt spidskommen
½-1 tsk fint salt (smag dig frem, ik’)
¼ røget paprika
⅛ tsk cayennepeber

* For en strengt PCO-venlig og/eller vegansk version: Erstat honningen med lakridsrodspulver (ikke at forveksle med rålakridspulver – lakridsrodspulveret er nemlig mildere og sødere i smagen).

  • Halver hvert blomkålshoved på midten og skær derefter den nederste del af stokken fra, der hvor bladene sidder.
  • Skyl blomkålshalvdelene og læg dem derefter med skærefladen opad på en bageplade: Du skal nemlig bage blomkålen i 15 min. ved 180 grader i en forvarmet ovn.
  • Lad blomkålen køle af. Den behøver ikke blive helt kold – lun er fint.
  • Saml nu alle ingredienser i en foodprocesser. Hvidløget skal knuses, og blomkålen skal brækkes i små buketter (med mindre din foodprocesser er gigantisk og derfor snildt kan rumme halve blomkålshoveder – i så fald er jeg imponeret over dit køkkenudstyr).
  • Blend. Skrab ned fra siderne. Blend noget mere. Skrab ned. Smag til. Blend. Og så fremdeles, indtil du har en smag og konsistens, som du er tilfreds med.

Er du vild med dip/snask? Så skal du da også prøve min opskrift på Baba ganoush! Eller hvad med en omgang Solskins-snask. Eller-eller en både nødde- og ostefri tomatpesto?

PS Hvorfor ‘ultra lowcarb’, spørger du? Hummus lavet på kikærter er såmænd ikke så heftig på kulhydrat-fronten, men blomkålsversionen er endnu mere behersket. Derfor ‘ultra’ 😉

Posted in Dip / Sovs / Snask, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.