Annonce
Menu Luk

Bønne-fritter – sunde på den sprøde måde

Sprøde bønne-fritter, lige til at spise!
Print mig

Jeg ved ikke, om jeg selv ville have gættet på, at jeg en dag skulle gå hen at blive fjollet med grønne bønner. Men hvis du laver dem på den her måde – så de officielt bliver til fritter – så er jeg solgt! Server dem gerne med enten en omgang mayo eller lidt remoulade 2.0 til, så du har noget at dyppe dem i.

Tilbehør til 2-3 personer

Ingredienser
500 g friske, grønne bønner
1½ tsk god olie
½ tsk fint salt
¼ tsk cayennepeber

  • Skær toppen af bønnerne (der, hvor stilken sidder/har siddet).
  • Vend dem i olie, salt og cayennepeber. Jeg er personligt fjollet med at bruge sesamolie.
  • Fordel bønnerne i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag dem i 200 grader (varmluft) i 25-30 min. Vend dem gerne lidt rundt, når de er cirka halvvejs.
Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Sojafri, Tilbehør, Vegansk, Vegetar

2 Comments

  1. Sanne

    Hej Line. Du skriver ‘friske, grønne bønner’. Betyder det så at de helst ikke må have været frosset?
    Venlig hilsen Sanne.

    • Line

      Umiddelbart: Ja. Det er i hvert fald sådan, jeg selv har lavet dem. Jeg ved dog, at en del bønnefritte-opskrifter bliver lavet med frosne bønner, så det burde jo kunne lade sig gøre. Jeg gætter på, at de i så fald skal have længere tid i ovnen – uanset om de er frosne eller optøede, når de kommer derind. I første tilfælde vil de i sagens natur være meget kolde, i det andet tilfælde vil de være meget våde – derfor ekstra tid i ovnen. Men hold øje med dem, så de ikke brænder på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.