Menu Luk

Bønnefritter – friske bønner på den sprøde måde

Sprøde bønne-fritter, lige til at spise!
Print mig

Skulle det være en gang fritter – bønnefritter, forstås?

Jeg ved ikke, om jeg selv ville have gættet på, at jeg en dag skulle gå hen at blive fjollet med grønne bønner. Men hvis du laver dem på den her måde – så de officielt bliver til fritter – så er jeg solgt! Som du kan se, laver jeg mine bønnefritter af friske bønner, men jeg ved, at der også findes opskrifter derude, der er baseret på frosne bønner. Jeg har ikke prøvet at lave opskriften her med frosne bønner, men måske kan man sagtens gøre det – evt. give dem lidt længere tid i ovnen. Dét lader i hvert fald til at være noget, der fungerer for altid seje Jane Faerber fra Madbanditten.

Aaaanyway … det var bønnefritter af friske bønner, vi kom fra. Opskriften følger nedenfor.

Server gerne dine fritter med enten en omgang mayo eller lidt remoulade 2.0 til, så du har noget at dyppe dem i. Måske skal de være tilbehør til en omgang chili sin carne? Eller de her frække krydderdeller, der har mindre kød end andre deller? Eller også skal de blot være en snack? For tro mig, det kan de også sagtens bare være!

Tilbehør til 2-3 personer

Ingredienser

500 g friske bønner, grønne
1½ tsk god olie
½ tsk fint salt
¼ tsk cayennepeber

Sådan laver du bønnefritter af friske bønner

  • Skær toppen af bønnerne (der, hvor stilken sidder/har siddet).
  • Vend dem i olie, salt og cayennepeber. Jeg er personligt fjollet med at bruge sesamolie.
  • Fordel bønnerne i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag dem i 200 grader (varmluft) i 25-30 min. Vend dem gerne lidt rundt, når de er cirka halvvejs.
Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Sojafri, Tilbehør, Vegansk, Vegetar

2 Comments

  1. Sanne

    Hej Line. Du skriver ‘friske, grønne bønner’. Betyder det så at de helst ikke må have været frosset?
    Venlig hilsen Sanne.

    • Line

      Umiddelbart: Ja. Det er i hvert fald sådan, jeg selv har lavet dem. Jeg ved dog, at en del bønnefritte-opskrifter bliver lavet med frosne bønner, så det burde jo kunne lade sig gøre. Jeg gætter på, at de i så fald skal have længere tid i ovnen – uanset om de er frosne eller optøede, når de kommer derind. I første tilfælde vil de i sagens natur være meget kolde, i det andet tilfælde vil de være meget våde – derfor ekstra tid i ovnen. Men hold øje med dem, så de ikke brænder på!

Der er lukket for kommentarer.