Brændte broccoli – ovnbagt tilbehør der smager

Hvem havde troet, at små-brændt broccoli kunne smage SÅ godt?

Hvem havde troet, at små-brændt broccoli kunne smage SÅ godt?

Ingredienser
2-4 broccoli-hoveder
2 blomkål
Olivenolie
Salt og peber

  • Pluk både broccoli og blomkål i små buketter.
  • Fordel buketterne i en stor bradepande, hæld et godt skvæt olivenolie henover og drys med salt og peber.
  • Bag buketterne i 15-20 min. i en forvarmet ovn sat på 180 grader (200 i alm. ovn). Rod gerne lidt rundt i buketterne ca. halvvejs.
  • Er du rigtig fræk, giver du buketterne en hurtig gang grill et minut eller to til sidst.

Det var egentlig min bedre halvdel, Anders, der for snart lang tid siden faldt over en opskrift, hvor man skulle bage broccoli i ovnen – og vi var begge solgt lige på stedet, da vi smagte resultatet.

I dag er de brændte broccoli en af vores favoritter blandt de forskellige slags tilbehør, som vi bruger i de tilfælde, hvor andre – og sikkert mere almindelige – mennesker serverer ris, kartofler eller pasta.

Da vi øvrigt først var kommet i gang med at kyle grøntsager i ovnen på denne måde, kunne vi slet ikke stoppe igen, se fx opskriften på Ovnbagt kål-‘pasta’.


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

2 kommentarer

  1. Natasja

    Hej Line. Tak for de mange gode opskrifter. Lige et spørgsmål til denne .. Min kæreste er ikke meget for kun grøntsager og kød og han siger at det er fordi han synes at det bliver for tørt. Hvad kunne man evt. lave til denne ret som dyppelse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)