Menu Luk

Brændte broccoli – piv-lækkert tilbehør til aftensmad

Hvem havde troet, at små-brændt broccoli kunne smage SÅ godt? Hos os er det en af favoritterne blandt tilbehør til aftensmad.
Print mig

Hvad i alverden er det med de dér brændte broccoli?!

Det var egentlig min bedre halvdel, Anders, der for snart lang tid siden faldt over en opskrift, hvor man skulle bage broccoli i ovnen. Vi er grøntsags-nørdede nok til at synes, at det i sig selv er interessant at proppe fødevarer i ovnen, som man ellers normalt ikke lige ville bage. Men den høflige interesse blev til decideret begejstring, da vi smagte resultatet. For de smager edderhøvelme godt, de broccoli! Og i dag er de blandt favoritterne af tilbehør til aftensmad i det lille hjem.

Generelt er vi sådan nogle – sikkert lidt mærkelige mennesker – der ikke serverer ris, kartofler eller pasta som tilbehør. Og som det vist fremgår, holder vi os ikke tilbage for at kyle grøntsager i ovnen på denne måde. Fx laver vi glad og gerne både Ovnbagt kål-‘pasta’, Ovnbagt blomkålsris – eller hvad med den her omgang Hvidløgsbagt blomkål?

Nåh, du skulle i gang med at brænde broccoli af, var det ikke sådan …?

Ingredienser

2-4 broccoli-hoveder
2 blomkål
Olivenolie
Salt og peber

Sådan laver du grønt og piv-lækkert tilbehør til aftensmad

  • Pluk både broccoli og blomkål i små buketter.
  • Fordel buketterne i en stor bradepande, hæld et godt skvæt olivenolie henover og drys med salt og peber.
  • Bag buketterne i 15-20 min. i en forvarmet ovn sat på 180 grader (200 i alm. ovn). Rod gerne lidt rundt i buketterne ca. halvvejs.
  • Er du rigtig fræk, giver du buketterne en hurtig gang grill et minut eller to til sidst.
Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Populær, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegansk, Vegetar

2 Comments

  1. Natasja

    Hej Line. Tak for de mange gode opskrifter. Lige et spørgsmål til denne .. Min kæreste er ikke meget for kun grøntsager og kød og han siger at det er fordi han synes at det bliver for tørt. Hvad kunne man evt. lave til denne ret som dyppelse?

Der er lukket for kommentarer.