Menu Luk

Brownie – glutenfri, laktosefri og (nærmest) sukkerfri

Man er helt officielt et skarn, hvis man ikke kan li' brownie
Print mig

Ingredienser
400 g tørrede, usvovlede abrikoser (de brune)
2 dl kogende vand
150 g mørk chokolade*, min. 80 % kakao
75 g kokosolie
6 æg
50 g kakao
Korn af en hel vaniljestang

  • Læg abrikoserne i blød i det kogende vand, dagen før du skal bruge dem: Dæk dem til og sæt dem på køl.
  • Hæld vandet fra abrikoserne på bagedagen og sæt chokoladen og kokosolien til at smelte sammen i et vandbad.
  • Imens smider du abrikoser, æg, kakao og vaniljekorn i en foodprocessor og lader det hele blende et par minutter.
  • Vend nu chokolade/olie-massen i dejen og bland det hele godt.
  • Hæld til sidst dejen i en lille og velsmurt bradepande og bag brownien ved 180 grader (varmluft) i 30 min.

Opskriften her er inspireret af ingen ringere end Jamie Oliver, der åbenbart også har kastet sig over mel- og sukkerfri kager – se blot her. Tak for tippet, Zandra! 🙂

Jeg har i øvrigt flere mel- og sukkerfri kager: Både på bloggen her og i den lille kagebog, Søde sundheder.

PS Når jeg kalder kagen ‘nærmest’ sukkerfri, er det fordi, der er en lille smule raffineret sukker i den mørke chokolade – men det er så lidt, at enhver sundhedsguru vil sige, at det er lige meget. Vil du lave gerne brownien helt og aldeles sukkerfri, kan du bruge kunstigt sødet mørk chokolade i stedet for.

* Hvis du er meget følsom over for gluten, mælk, soja og/eller nødder skal du passe på chokoladen: De fleste mørke chokolader indeholder spor af en eller flere af disse ingredienser. Man kan som oftest få helt ‘rene varer’ i helsekostforretninger (men, oh boy, de koster!)

Posted in Bagværk, Chokolade, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar