Nuj, hvor har jeg glædet mig til at dele denne opskrift med jer: Har længe eksperimenteret med forskellige bolle-opskrifter uden at være tilfreds med resultatet, men nu er det altså endelig, endelig lykkedes – og hvis jeg selv skal sige det, er det endt med at blive et aller-hulens godt resultat.
Der er selvfølgelig glutenfri! Til gengæld indeholder de ost, så hvis du ikke tåler mælkeprodukter, kan du i stedet kaste dig muntert over enten mine teboller eller græskarkerneboller – de er både glutenfri og uden mælkeprodukter.
Velbekomme!
12 stk.
Ingredienser
250 g cashewnødder el. mandler
1/2 blomkålshoved (ca. 300 g)
100 g ost
5 æg
1/2 tsk fint salt
80 g kokosmel
40 g kokosolie
Sesamfrø til drys
- Mal nødderne til mel, fx på en foodprocessor eller i en minihakker.
- Riv blomkålen fint og osten groft.
- Pisk æggene godt sammen med saltet.
- Klem vandet – så godt du nu kan – ud af blomkålen og smid både den, nøddemel, kokosmel, ost og kokosolie ned til æggeblandingen. Bland det hele godt sammen – brug gerne hænderne.
- Fordel så dejen på en bageplade beklædt med papir: Lav 12 store klatter, der er ca. 3 cm høje. Form og glat gerne klatterne med hænderne.
- Drys til sidst med sesamfrø og bag så bollerne i 25-30 min. ved 180 grader (varmluft).
Pssst ... der er flere PCO-venlige bageopskrifter i min digitale kogebog, ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad’.