Nemme brunch-boller – fri for gluten og fuld af smag

Jaja, de smager mindst lige så godt, som de ser ud!

Jaja, de smager mindst lige så godt, som de ser ud!

12 stk.

Ingredienser
250 g cashewnødder el. mandler
1/2 blomkålshoved (ca. 300 g)
100 g ost
5 æg
1/2 tsk fint salt
80 g kokosmel
40 g kokosolie
Sesamfrø til drys

  • Mal nødderne til mel, fx på en foodprocessor eller i en minihakker.
  • Riv blomkålen fint og osten groft.
  • Pisk æggene godt sammen med saltet.
  • Klem vandet – så godt du nu kan – ud af blomkålen og smid både den, nøddemel, kokosmel, ost og kokosolie ned til æggeblandingen. Bland det hele godt sammen – brug gerne hænderne.
  • Fordel så dejen på en bageplade beklædt med papir: Lav 12 store klatter, der er ca. 3 cm høje. Form og glat gerne klatterne med hænderne.
  • Drys til sidst med sesamfrø og bag så bollerne i 25-30 min. ved 180 grader (varmluft).

Nuj, hvor har jeg glædet mig til at dele denne opskrift med jer:

Har længe eksperimenteret med forskellige bolle-opskrifter uden at være tilfreds med resultatet, men nu er det altså endelig, endelig lykkedes – og hvis jeg selv skal sige det, er det endt med at blive et aller-hulens godt resultat.

Prøv dem! 🙂

Pssst ... der er flere PCO-venlige bageopskrifter i min digitale kogebog, ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad’.


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

10 kommentarer

    • Hej Hanne!

      Hmmm … kan ikke lige komme på et alternativ til osten. Mit bedste bud er faktisk at udelade osten og smide et æg mindre i dejen – og så se, om dét ikke også skulle kunne give nogle lækre boller 🙂

      Mange hilsner,
      Line

  1. Tak for en masse virkelig lækre opskrifter, min favorit indtil videre er Duksens krydderkage (er også vild med navnet). Inde på den opskrift var der en der spurgte til kokosmel, så det gør jeg også lige her – mener du det samme som i Duksens krydderkage? For ja der findes jo både kokosmel og kokosfibermel 🙂

    • Hej Camilla!

      Tak for de pæne ord – dejligt at opskrifterne kan vække glæde.
      Og ja, jeg mener også kokosmel her 🙂

      Mange hilsner,
      Line

  2. Aase

    Hej Line.
    Bollerne ser fantastisk lækre ud!!
    Jeg ville dog gerne høre hvilken slags ost skal der bruges?
    Mvh. Aase

    • Line

      Hej Aase!

      Du kan bruge lige præcis den ost, du har lyst til – så længe den kan rives 😉

      Mange hilsner,
      Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)