Menu Luk

Nemme brunch-boller – fri for gluten og fuld af smag

Jaja, de smager mindst lige så godt, som de ser ud!
Print mig

Nuj, hvor har jeg glædet mig til at dele denne opskrift med jer: Har længe eksperimenteret med forskellige bolle-opskrifter uden at være tilfreds med resultatet, men nu er det altså endelig, endelig lykkedes – og hvis jeg selv skal sige det, er det endt med at blive et aller-hulens godt resultat.

Der er selvfølgelig glutenfri! Til gengæld indeholder de ost, så hvis du ikke tåler mælkeprodukter, kan du i stedet kaste dig muntert over enten mine teboller eller græskarkerneboller – de er både glutenfri og uden mælkeprodukter.

Velbekomme!

12 stk.

Ingredienser
250 g cashewnødder el. mandler
1/2 blomkålshoved (ca. 300 g)
100 g ost
5 æg
1/2 tsk fint salt
80 g kokosmel
40 g kokosolie
Sesamfrø til drys

  • Mal nødderne til mel, fx på en foodprocessor eller i en minihakker.
  • Riv blomkålen fint og osten groft.
  • Pisk æggene godt sammen med saltet.
  • Klem vandet – så godt du nu kan – ud af blomkålen og smid både den, nøddemel, kokosmel, ost og kokosolie ned til æggeblandingen. Bland det hele godt sammen – brug gerne hænderne.
  • Fordel så dejen på en bageplade beklædt med papir: Lav 12 store klatter, der er ca. 3 cm høje. Form og glat gerne klatterne med hænderne.
  • Drys til sidst med sesamfrø og bag så bollerne i 25-30 min. ved 180 grader (varmluft).

Pssst ... der er flere PCO-venlige bageopskrifter i min digitale kogebog, ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad’.

Posted in Bagværk, Glutenfri, Glutenfrit brød, Line anbefaler, Morgenmad, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar