Ingredienser
1 lille hvidkål
2 løg
1-1½ tsk rålakridspulver
2 spsk kokosolie
½ tsk groft salt
- Snit kålen fint og skær løgene i tynde både.
- Smelt så olien i enten en sautépande eller en stor gryde.
- Bland lakridspulveret i olien og vend derefter kål og løg i (gør det evt. lidt ad gangen: Der er meget kål at jonglere rundt med, og især hvis du bruger en sautépande, kan du hurtigt få kål i hele køkkenet).
- Lad det stege ved middelvarme i 3-4 min. Vend rundt i ny og næ.
- Tilsæt til sidst saltet, vend rundt igen og læg så låg på.
- Nu skal din brunkål boble i 15-20 min. under låg – mens du stadig rører i det engang imellem, vel at mærke.
Opskriften er stærkt inspireret at Frk. Jensens traditionelle opskrift på brunkål, men jeg har givet den et twist eller to (fx ved jeg ikke helt, hvad den gode frøken ville mene om lakridspulveret).