Menu Luk

Brunkål 2.0 – Fræk og sukkerfri

En gammel klassiker i helt nye klæ'r - ingen ved, hvad Frk. Jensen ville have ment om den sag
Print mig

Ingredienser
1 lille hvidkål
2 løg
1-1½ tsk rålakridspulver
2 spsk kokosolie
½ tsk groft salt

  • Snit kålen fint og skær løgene i tynde både.
  • Smelt så olien i enten en sautépande eller en stor gryde.
  • Bland lakridspulveret i olien og vend derefter kål og løg i (gør det evt. lidt ad gangen: Der er meget kål at jonglere rundt med, og især hvis du bruger en sautépande, kan du hurtigt få kål i hele køkkenet).
  • Lad det stege ved middelvarme i 3-4 min. Vend rundt i ny og næ.
  • Tilsæt til sidst saltet, vend rundt igen og læg så låg på.
  • Nu skal din brunkål boble i 15-20 min. under låg – mens du stadig rører i det engang imellem, vel at mærke.

Opskriften er stærkt inspireret at Frk. Jensens traditionelle opskrift på brunkål, men jeg har givet den et twist eller to (fx ved jeg ikke helt, hvad den gode frøken ville mene om lakridspulveret).

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.