Brunkage-kugler – uden mel og sukker, men med masser af julestemning

Daddelkugler, der smager af brunkage. Nej, det er ikke noget du drømmer: It works!

Daddelkugler, der smager af brunkage. Nej, det er ikke noget du drømmer: It works!

16-18 stk. – gang opskriften op, hvis du vil have flere

Ingredienser
150 g tørrede dadler uden sten
40 g kokosfibermel
3 spsk kokosolie med smag
1½ tsk stødt kanel
½ tsk stødte nelliker
½ tsk stødt ingefær
½ tsk vaniljepulver
2 nip fint salt
Revet appelsinskal – fra en halv øko-appelsin
30 g mandler

Forberedelse – dagen før: Kom dadlerne i en lille skål. Overhæld dem med kogende vand (alt skal lige knap og nap være under vand) og dæk så skålen til. Sæt skålen på køl natten over.

  • Tag dadlerne op af væden og kom dem i en blender/foodprocessor.
  • Tilføj resten af ingredienserne – undtagen mandlerne – og blend det hele til en ensartet masse.
  • Finhak mandlerne imens (er du rigtig fræk, har du ristet mandlerne i ovnen: 25-30 min. ved 150 grader i en varmluftovn – lad dem køle af, inden du hakker).
  • Tril dejen til små kugler, som du ruller i de hakkede mandler. Rul hver enkelt kugle en ekstra gang derefter, så mandelstykkerne sætter sig ordentligt fast.
  • Sæt kuglerne på køl, inden du serverer dem.

Tip til de PCO-ramte: Hvis du vil have en PCO-venlig version af kuglerne, kan du bytte dadlerne ud med tørrede abrikoser og/eller svesker. Eller kaste dig over min PCO-venlige honningkage-konfekt i stedet.


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.