Selvom man forsøger at være sund og/eller stenalder-agtig, behøver man ikke gå glip af julesmåkagerne.
Jeg har i hvert fald fundet på et alternativ! Here goes:
Ingredienser
50 g mandler el. cashewnødder
200 g bløde el. udblødte dadler
2 æggehvider
3 tsk kanel
1½ tsk stødt ingefær
Revet skal fra en halv citron
Kokosolie
- Hak nødder og dadler sådan semi-groft – hver for sig, i øvrigt.
- Smid dadler, æggehvider, kanel, ingefær og citronskal i en blender/foodprocessor og kør det hele godt sammen (læs: du skal lade det blende længe, så massen bliver så finthakket som muligt).
- Vend nødderne i blandingen.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade og smør et tyndt lag olie på papiret – ellers bliver kagerne lidt for glade for papiret, når du efter deres tur i ovnen skal have dem af igen (sagde hun af bitter erfaring).
- Fordel dejen på papiret i runde, flade klatter (ca. 5 cm i diameter, ca. 0,5 cm høje). Der bliver til ca. 10-13 store, chunky brunkager. Dejen er i øvrigt noget klisterværk: Jeg synes, den er lettest at håndtere med et par skeer.
- Bag kagerne i 15 min. ved 180 grader (varmluft).
- Lad til sidst køle af på en bagerist (lad bare kagerne blive på papiret imens).
NB! Brunkagerne bliver desværre kun sprøde i kanten – men det betyder nu ikke, at de smager dårligt af den grund … 😉