Annonce
Menu Luk

Brunkager for helsefreaks

December. Årh ...!
Print mig

Selvom man forsøger at være sund og/eller stenalder-agtig, behøver man ikke gå glip af julesmåkagerne.

Jeg har i hvert fald fundet på et alternativ! Here goes:

Ingredienser
50 g mandler el. cashewnødder
200 g bløde el. udblødte dadler
2 æggehvider
3 tsk kanel
1½ tsk stødt ingefær
Revet skal fra en halv citron
Kokosolie

  • Hak nødder og dadler sådan semi-groft – hver for sig, i øvrigt.
  • Smid dadler, æggehvider, kanel, ingefær og citronskal i en blender/foodprocessor og kør det hele godt sammen (læs: du skal lade det blende længe, så massen bliver så finthakket som muligt).
  • Vend nødderne i blandingen.
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade og smør et tyndt lag olie på papiret – ellers bliver kagerne lidt for glade for papiret, når du efter deres tur i ovnen skal have dem af igen (sagde hun af bitter erfaring).
  • Fordel dejen på papiret i runde, flade klatter (ca. 5 cm i diameter, ca. 0,5 cm høje). Der bliver til ca. 10-13 store, chunky brunkager. Dejen er i øvrigt noget klisterværk: Jeg synes, den er lettest at håndtere med et par skeer.
  • Bag kagerne i 15 min. ved 180 grader (varmluft).
  • Lad til sidst køle af på en bagerist (lad bare kagerne blive på papiret imens).

NB! Brunkagerne bliver desværre kun sprøde i kanten – men det betyder nu ikke, at de smager dårligt af den grund … 😉

Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Jul, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Lines kager - uden mel og sukker, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.