Menu Luk

Buddha Bowl – a.k.a. Lines grove frokostsalat eller ‘alle dagens grøntsager på én gang’

Det ser dæleme pænt ud, når du serverer masser af grøntsager i mange farver for dig selv! Hvis du altså gider bruge tid og energi på at anrette ...
Print mig

Alle dagens grøntsager på én gang

Det er januar, og du vil gerne have tips til, hvordan du lever op til dit nytårsforsæt om at spise flere grøntsager, har jeg ret?

Perfekt! Du får her opskriften på den frokostsalat, jeg bikser sammen til mig selv, når jeg spiser frokost hjemme. Salaten indeholder flere grøntsager, end de officielle kostråd anbefaler til en hel dag, den smager fantastisk, og så mætter den nok i sig selv til at udgøre et helt måltid (på træningsdage, hvor jeg har det med at være meget sulten, supplerer jeg dog også med lidt protein, fx et æg og/eller lidt fisk/kød).

PS Mine frokostsalater ser ALDRIG ud som på billedet ovenfor. Det er udelukkende til ære for fotografen, at jeg en dag i juleferien var så omhyggelig med at anrette og gøre ved. Hvis du gerne vil se, hvordan min frokostsalat NORMALT ser ud, så skal du såmænd bare scrolle længere ned #fulldisclosure 👇

Ingredienser – selve salaten
½ squash
100-150 g kål, fx spidskål eller rødkål
100-150 g bladgrønt, fx spinat
300 g blandet grønt i forskellige farver, måske lidt frugt eller bær
½ løg
Salt og peber

Dressingen
40 g tahin
35 g kokosmælk
Hvidløgspulver efter behag
Salt og et drys cayennepeber
En lille klat honning, hvis du er fræk

  • Hak alle grøntsager i mundrette størrelser og kom dem i en skål.
  • Rør dressingen sammen og smag til.
  • Kom lidt salt og peber ned til salaten, inden du lader dressingen følge efter og rører det hele godt sammen.
  • Spis med ske.

Tips og tricks

  • Mængderne af grøntsager er på slump. Ift. valg af grøntsager, går jeg efter, hvad der er i sæson. Eller bare i køleskabet …
  • Bruger du groft kål som fx rødkål eller hvidkål vil jeg anbefale dig at hakke det – ellers kommer du til at tygge ret længe … 🐰
  • Med hensyn til bladgrønt plejer jeg selv at vælge den nemme løsning: At tø frossen spinat op, som jeg klemmer vandet af – så salaten ikke bliver for våd – inden jeg smider det med i bøtten. Jeg klemmer også vandet af tomater, hvis jeg kommer dem i.
  • Dressingen varierer jeg engang imellem ved at lave den på enten solsikkekerne- eller græskarkernesmør i stedet.

Jeg har flere salater i baglommen, fx Hvid coleslaw med lakrids, Aubergine-salat med hvidløg, timian og cherrytomat og – ikke mindst – en af mine personlige favoritter, den Japanske radisesalat.

Som nævnt ser mine frokostsalater aldrig ud som på det øverste billede. Her er en mere realistisk fremstilling (dog stadig forsøgt nydeligt opstillet - på et tæppe på gulvet i soveværelset, såmænd … )
Som nævnt ser mine frokostsalater aldrig ud som på det øverste billede. Her er en mere realistisk fremstilling af min frokostsalat (dog stadig forsøgt nydeligt opstillet – igen til ære for fotografen – på et tæppe på gulvet i soveværelset såmænd, man må jo tage, hvad man kan få, når man ikke er i besiddelse af et fotostudie … 😆)
Frokost, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Salat, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.