Ingredienser
1,5 kg spidskål (ca. 3 stk.)
Olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
400 g champignon
2 squash
Ca. 200 g bacon
3 æg, evt. pasteriserede
3 dl kokosmælk
½ tsk lakridsrodspulver
½ tsk sød paprika
½ tsk røget paprika
¼ tsk stødt muskat
¼-⅛ tsk cayennepeber
1 tsk æblecidereddike
Salt og peber
- Start med at skære spidskålene i kvarte, fjern stokken og skær derefter kålen i tynde strimler (ca. 0,5 cm brede). Saml strimlerne i en dyb bradepande, tilføj lidt olivenolie, samt salt og peber, og bland så det hele godt, inden du fordeler kålen jævnt i bradepanden.
- Finhak løget, skær hvidløgene i tynde skiver og champignonerne i helt almindelige skiver. Skær både squash og bacon i tern (ca. 1 x 1 cm).
- Tænd for ovnen på 200 grader (varmluft).
- Steg nu baconen på bunden af en sautepande, til den er lysebrun. Herefter piller du den op, så den kan komme til afdrypning på en omgang køkkenrulle.
- Når ovnen er varm, sætter du bradepanden med spidskål derind: Den skal have ca. 25 min., og det er en god idé at vende kålen rundt ca. midtvejs.
- Tilbage til sautepanden, hvor du går i gang med at stege løg, hvidløg og champignon i sautepanden i det efterladte bacon-fedt.
- Mens alt stegeriet står på, pisker du æggene, kokosmælken og krydderierne sammen – tilføj også lidt salt og peber.
- Når løg, hvidløg og champignon har stegt i et stykke tid, kommer du baconen tilbage i sautepanden, skruer næsten helt ned for varmen og tilføjer så æggeblandingen.
- Skru op til middelvarme og rør jævnligt de næste 5 min.
- Derefter vender du squashternene i og fortsætter med at røre, alt i mens du tilføjer æblecidereddiken og smager retten til.
- Server med spidskålen som ‘pasta’-bund og carbonara-sovs hældt hen over (portionsanret eller lad folk samle selv).
PS Jeg har også to andre glutenfri carbonara-opskrifter, som ganske vist indeholder ost: Squash alla carbonara og Aubergine alla carbonara.