Du får her en super-nem og velsmagende kødsovs. Kødsovsen har en nært beslægtet fætter i min Sloppy Joes-opskrift, der er lige så nem at lave. Og også smager pokkers godt.
Tips til tilbehør, hvis du vil have mad til 3-4 personer: Lav en omgang ovnbagt kål-‘pasta’ eller rodfrugter i ovn til kødsovsen. Eller vær vild, som jeg var, da jeg tog billedet øverst og servér kødsovsen sammen med en hel masse bagte rosenkål.
3-4 personer – hvis du tilføjer tilbehør (se ideer ovenfor)
Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
1 aubergine
1 squash
1-2 spsk kokosolie
400 g hakket kød (du bestemmer selv typen – gå gerne efter kylling, kalkun eller svin, fordi klima)
280 g tomatpuré (2 dåser)
1 spsk instant coffee (evt. koffeinfri)
1,5 spsk dijonsennep
2 tsk paprika
½ tsk cayennepeber
½ tsk lakridsrodspulver
Saften af ¼ lime
1 spsk kokosmælk
Salt og peber
- Hak løget, skær hvidløget i tynde skiver, auberginen og squashen i små tern.
- Smelt kokosolien i en sautépande og vend så løg, hvidløg, aubergine og squash rundt i olien.
- Tilføj kødet, drys godt med salt og peber, og lad så kødet brune.
- Tilsæt nu tomatpuré, kaffe, sennep, paprika, cayennepeber og lakridsrodspulver. Rør det hele godt rundt, og lad retten simre under låg og ved svag varme i 10-15 min.
- Rør jævnligt i kødsovsen, mens du tilføjer limesaft og kokosmælk.
- Smag til med de forskellige krydderier, alt efter smag og behag.