Menu Luk

Champignonsuppe: Sund på den frække måde

Skønheden for en champignongsuppe er tilsyneladende omvendt proportionalt med smagen. Så det er nok heldigt, at det bare ligner en skål med grums ...
Print mig

Forret til 4 personer

Ingredienser
1 stort løg
2 fed hvidløg
500-600 g champignon
30 g grønne oliven uden sten
1 tsk tørret timian
½ tsk stødt muskat
4 dl kokosmælk (1 ds)
2 dl vand
3 tsk æblecidereddike
1½ tsk dijonsennep
½ tsk honning*
Rigeligt med salt og peber

  • Hak løget, skær hvidløget i tynde skiver. Skær olivene i halve og champignonerne i kvarte.
  • Svits nu løg og hvidløg på bunden af en gryde sammen med timian og muskat. Tilsæt derefter svampe og oliven. Lad det hele stege ved middelvarme i ca. 5 minutter.
  • Tilføj vand og kokosmælk, rør godt og lad så det hele koge op under låg.
  • Kog i 5 min.
  • Find en stavblender frem.
  • Blend.
  • Skru ned til middelvarme og tilføj æblecidereddike, dijonsennep, honning, salt og peber, mens du lader suppen simre videre i 5 min., denne gang uden låg.
  • Smag evt. til med æblecidereddike, dijonsennep, honning, salt og peber – eller hvad du nu synes, den har brug for.
  • Skru til sidst lidt op, og lad suppen småkoge uden låg i 5-10 min., inden du serverer den.

* Skift evt. ud med lakridsrodspulver for en strengt PCO-venlig og vegansk version.

Pssst… hvis du er på jagt efter flere PCO-venlige opskrifter, er der både opskrifter og hverdags-tips at hente i min digitale kogebog ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad’.

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Suppe, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.