Chili sin carne – en varm lykke!
Jeg er ikke vegetar, men af hensyn til klimaet og min almindelige forkærlighed for grøntsager, spiser jeg jævnligt vegetarretter. Chili sin carne er – indlysende nok, skulle jeg mene – en af dem. Og jeg er vild med chili-retter. Så vild, at jeg har hele to opskrifter på det (i den anden er jeg på jagt efter chili-retternes oprindelige rødder), og at en af mine absolutte yndlingsretter er min bedre halvdels chili (det føles faktisk en smule forrædderisk overhovedet at promovere mine egne chili-opskrifter, når nu Anders’ opskrift er så god).
Men nu vi er ved grøntsager! Hvis du ligesom mig også har en forkærlighed for dem – eller måske bare en ambition om at spise flere af dem – så skal du næsten også prøve min indiske vegetargryde eller den her omgang kikærter i karry.
Eller også skulle vi bare komme i gang med den der chili sin carne?
3-4 personer – hvis du laver noget tilbehør*
Ingredienser
2 løg
2 squash
2 peberfrugter
3 gulerødder
2 tsk paprika
2 tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
1 ds chilibønner
1 ds hakkede tomater
1 ds tomatpuré
1 dl kokosmælk
½ tsk lakridsrodspulver
Saften af ½ lime
Salt og peber
Et par håndfulde nødder, fx macadamianødder
* Tilbehør: Lav gerne klassisk blomkålsris til. Eller vælg den mere dovne udgave: Ovnbagt blomkålsris.
Sådan laver du chili sin carne
- Skær løgene i smalle både, squash og peberfrugt i tern og riv gulerødderne i tynde skiver. Finhak nødderne på blender/minihakker.
- Svits løg og gulerødder i en sautepande sammen med paprika, spidskommen og chilipulver.
- Tilføj så chilibønner, tomatpuré og de hakkede tomater og lad det hele koge op.
- Nu kommer du squash, peberfrugt, kokosmælk, lakridsrodspulver og limesaft i, inden du går i gang med at samte til med salt og peber.
- Server med blomkålsris og lad de finhakkede nødderne fungere som topping.