Menu Luk

Chili sin Carne

Værsgo, en portion klimavenlig chili!
Print mig

Jeg er ikke vegetar, men af hensyn til klimaet og min almindelige forkærlighed for grøntsager, spiser jeg jævnligt vegetarretter. Chili sin carne er – indlysende nok, skulle jeg mene – en af dem. Du kan nu også prøve min indiske vegetargryde eller hvorfor ikke lave en omgang kikærter i karry?

Eller også skulle vi bare komme i gang med den der omgang chili sin carne!

3-4 personer – hvis du laver noget tilbehør*

Ingredienser
2 løg
2 squash
2 peberfrugter
3 gulerødder
2 tsk paprika
2 tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
1 ds chilibønner
1 ds hakkede tomater
1 ds tomatpuré
1 dl kokosmælk
½ tsk lakridsrodspulver
Saften af ½ lime
Salt og peber
Et par håndfulde nødder, fx macadamianødder

* Tilbehør: Lav gerne klassisk blomkålsris til. Eller vælg den mere dovne udgave: Ovnbagt blomkålsris.

  • Skær løgene i smalle både, squash og peberfrugt i tern og riv gulerødderne i tynde skiver. Finhak nødderne på blender/minihakker.
  • Svits løg og gulerødder i en sautepande sammen med paprika, spidskommen og chilipulver.
  • Tilføj så chilibønner, tomatpuré og de hakkede tomater og lad det hele koge op.
  • Nu kommer du squash, peberfrugt, kokosmælk, lakridsrodspulver og limesaft i, inden du går i gang med at samte til med salt og peber.
  • Server med blomkålsris og lad de finhakkede nødderne fungere som topping.
Posted in Aftensmad, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.