Annonce
Menu Luk

Chokolade uden kakao – Når du ikke kan tåle kakao

Hvis du ikke kan tåle kakao, vil du sikkert gerne vide, om du kan få chokolade uden kakao. Det kan man rent faktisk godt. Carobpulveret er din nye, bedste ven! Og her får du opskrifterne, der hjælper dig i gang.

Hvorfor er det overhovedet relevant at spørge, om man kan få chokolade uden kakao, tænker du måske? Tja, man kan faktisk være så uheldig, at man ikke kan tåle kakao – og dermed heller ikke chokolade.

Kan man få chokolade uden kakao?

Jeg har desværre selv måtte indse, at dét er tilfældet for mig. Hvis jeg spiser kakao jævnligt – selv i meget små og beherskede mængder – så bryder min eksem ud. Langsomt, snigende, men usvigeligt sikkert.

Det var mildt sagt ikke nemt for mig at erkende, at det var sådan, det forholdt sig, og det efterlod mig selv sagt med spørgsmålet: Kan man få fornemmelsen af chokolade uden kakao?

Det kan man rent faktisk godt. Hvis du har et lige så skæbnesvangert forhold til kakao som mig, så er carobpulveret* din nye, bedste ven! Og siden her er din nye go-to-guide, for her har jeg samlet de af mine opskrifter, der kan bruges til at tilgodese dine chokolade-cravings.

* “Carobpulver, hvad f… er dét?”, spørger du måske. Carobpulver er tørrede, ristede og malede frø fra johannesbrød-træet, som du kan købe i langt de fleste helsekostbutikker.

Kakaofri opskrifter til din chokolade-craving