Annonce
Menu Luk

Cremet champignonsuppe

Det kan godt være, at champignonsuppe har en tendens til at ligne grums, men det smager dæleme godt!
Print mig

Forret til 4 personer

Ingredienser
1 stort løg
2 fed hvidløg
500-600 g champignon
2 terninger grøntsagsbouillon*
1/2 L vand
2 dl kokosmælk
30 g pecorino, parmesan e.l. ost
1/2 tsk tørret timian
1/4 tsk stødt muskat
Salt og peber

* Husk at bruge en glutenfri bouillon – eller evt. fond – hvis du har problemer med gluten.

  • Hak løget og skær hvidløg og svampe i tynde skiver. Riv osten.
  • Svits nu løg og hvidløg på bunden af en gryde og tilsæt derefter svampene. Lad det hele stege ved middelvarme i ca. 5 minutter.
  • Smuldr bouillonen ned i gryden, tilføj vand og kokosmælk, rør godt og lad så det hele koge op under låg.
  • Skru ned til middelvarme, smelt osten i suppen, tilføj timian og muskat og lad det hele simre i 5 min., denne gang uden låg.
  • Blend nu suppen til en jævn masse og smag den til med salt og peber.
  • Skru til sidst lidt op og lad suppen koge uden låg i 5-10 min.
  • Spis med velbehag – og måske med et stykke stenalderbrød til.

Tip: Opgrader evt. suppen fra forret til hovedret ved at lave fx ovnbagt kål-‘pasta’ som fyld, der kan kommes i suppen. I så fald er der aftensmad til 2-3 personer.

Jeg har hentet inspiration fra flere forskellige opskrifter til suppen her, men især Madlaboratoriets opskrift gjorde indtryk.

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Suppe, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.