Forret til 4 personer
Ingredienser
1 stort løg
2 fed hvidløg
500-600 g champignon
2 terninger grøntsagsbouillon*
1/2 L vand
2 dl kokosmælk
30 g pecorino, parmesan e.l. ost
1/2 tsk tørret timian
1/4 tsk stødt muskat
Salt og peber
* Husk at bruge en glutenfri bouillon – eller evt. fond – hvis du har problemer med gluten.
- Hak løget og skær hvidløg og svampe i tynde skiver. Riv osten.
- Svits nu løg og hvidløg på bunden af en gryde og tilsæt derefter svampene. Lad det hele stege ved middelvarme i ca. 5 minutter.
- Smuldr bouillonen ned i gryden, tilføj vand og kokosmælk, rør godt og lad så det hele koge op under låg.
- Skru ned til middelvarme, smelt osten i suppen, tilføj timian og muskat og lad det hele simre i 5 min., denne gang uden låg.
- Blend nu suppen til en jævn masse og smag den til med salt og peber.
- Skru til sidst lidt op og lad suppen koge uden låg i 5-10 min.
- Spis med velbehag – og måske med et stykke stenalderbrød til.
Tip: Opgrader evt. suppen fra forret til hovedret ved at lave fx ovnbagt kål-‘pasta’ som fyld, der kan kommes i suppen. I så fald er der aftensmad til 2-3 personer.
Jeg har hentet inspiration fra flere forskellige opskrifter til suppen her, men især Madlaboratoriets opskrift gjorde indtryk.