Annonce
Menu Luk

Cremet kålsalat med smørbagt laks

Nem at lave, lækker at spise - og temmelig farverig, i øvrigt!
Print mig

Kålsalat er en smart vej til flere grøntsager i hverdagen

Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan, men de fleste danskere har svært ved at få nok grønt hver dag. For en del år siden havde jeg faktisk samme udfordring, men så smed jeg ris, korn og kartofler ud af min kost og stod tilbage med udfordringen: “Hvad hulen skal jeg så fylde op med i stedet?” Svaret blev ‘grøntsager’ og især kålsalaterne er jeg svært begejstrede for.

Derfor har jeg selvfølgelig også andre kålsalater på bloggen. Solskinssalaten er min egen absolutte favorit, men den sukkerfri coleslaw kan nu også noget.

Men allerførst skal du selvfølgelig have lov til at lave denne cremede sag – det byder på både cashewnødder og smør.

4 personer

Ingredienser

800-1000 g kål, fx hvidkål, rødkål eller rosenkål
2-3 avokado
250 g cherrytomater
150 g cashewnødder
6 laksefileter
300-400 g kalkunbacon
Smør ad libitum

Sådan laver du den cremede kålsalat

  • Snit kålen fint og læg den derefter i et stort fad.
  • Skær avokadoerne i tern og cherrytomaterne i kvarte. Fordel oven på kålen.
  • Læg cashewnødderne på en bageplade i et tyndt lag.
  • Læg de 6 laksefileter på en anden bageplade og drys stykkerne med salt og peber. Smid til sidst to små klatter smør på hver laksefilet og bag fileterne i ovnen sammen med cashewnødderne i 15 min. ved 180 grader varmluft.
  • Steg kalkunbaconen i en stor klat smør (ca. 25 g) på en varm pande. Læg den stegte bacon øverst på salaten – og hæld samtidig fedtstoffet ud over salaten, så den fungerer som dressing (hæld evt. 2-3 spsk vand på panden i et minut eller to, hvor du lader vandet varme op, mens fedtstoffet blander sig med det – så er der mere at hælde på).
  • Server sammen med den smørbagte laks.
Posted in Aftensmad, Fisk og skaldyr, Glutenfri, Line anbefaler, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Salat, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

2 Comments

    • Line

      Hej Malene, fedtstoffet fra panden fungerer som dressing – det er derfor, man skal hælde det ud over kålen, inden man serverer salaten 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.