Menu Luk

Cremet kålsalat med smørbagt laks

Nem at lave, lækker at spise - og temmelig farverig, i øvrigt!
Print mig

4 personer

Ingredienser
800-1000 g kål, fx hvidkål, rødkål eller rosenkål
2-3 avokado
250 g cherrytomater
150 g cashewnødder
6 laksefileter
300-400 g kalkunbacon
Smør ad libitum

  • Snit kålen fint og læg den derefter i et stort fad.
  • Skær avokadoerne i tern og cherrytomaterne i kvarte. Fordel oven på kålen.
  • Læg cashewnødderne på en bageplade i et tyndt lag.
  • Læg de 6 laksefileter på en anden bageplade og drys stykkerne med salt og peber. Smid til sidst to små klatter smør på hver laksefilet og bag fileterne i ovnen sammen med cashewnødderne i 15 min. ved 180 grader varmluft.
  • Steg kalkunbaconen i en stor klat smør (ca. 25 g) på en varm pande. Læg den stegte bacon øverst på salaten – og hæld samtidig fedtstoffet ud over salaten, så den fungerer som dressing (hæld evt. 2-3 spsk vand på panden i et minut eller to, hvor du lader vandet varme op, mens fedtstoffet blander sig med det – så er der mere at hælde på).
  • Server sammen med den smørbagte laks.
Posted in Aftensmad, Fisk og skaldyr, Glutenfri, Line anbefaler, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Salat, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

2 Comments

    • Line

      Hej Malene, fedtstoffet fra panden fungerer som dressing – det er derfor, man skal hælde det ud over kålen, inden man serverer salaten 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.