Cremet kokossovs med porrer

Cremet kokossovs - her i selskab med et stykke bagt laks

Cremet kokossovs – her i selskab med et stykke bagt laks

Ingredienser
1 løg
1 fed hvidløg
6 porrer
1 ds kokosmælk (4 dl)
Salt, peber og stødt muskatnød

  • Hak løget, skær hvidløg i tynde skiver, porrer i skiver.
  • Svits løg og hvidløg hurtigt og svits herefter porrerne med: Svits dem til de er bløde og begynder at tage lidt farve.
  • Smid lidt salt og peber ved og svits lidt mere.
  • Tilføj så kokosmælk og et par drys muskatnød.
  • Lad til sidst sovsen simre i ca. 10 min.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server.

En indrømmelse: Det her er slet ikke Lines Opskrift; det er, hvad der kommer ud af at efterlade et par porrer i køleskabet til Anders – så finder han (tydeligvis) på lækre ting.

Sovsen er efterfølgende blevet et fast punkt på listen over retter, der jævnligt fabrikeres i vores køkken. Men ret skal være ret, og det her er en Anders-opskrift.

Tip: Jeg har et par andre kokossovse-opskrifter, du også kan muntre dig med. Prøv Snydesovsen eller Kokossovs for dummies.


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

2 kommentarer

  1. Søren

    Hej Line – måske spørger jeg dumt…., men hvis jeg ikke har laktoseproblemer, kan kokosmælken så udskiftes med alm. letmælk ?

    • Line

      Hej Søren – det er bestemt ikke noget dumt spørgsmål 🙂 Og ja, det tror jeg sagtens, du kan. Smag og konsistens bliver jo nok lidt anderledes, men det behøver jo ikke betyde, at det ikke kan smage fremragende alligevel 😉

      Mange hilsner,
      Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)