En indrømmelse: Det her er slet ikke min, dvs. Lines opskrift. Det er, hvad der kommer ud af at efterlade et par porrer i køleskabet til min bedre halvdel, Anders, som så finder på lækre ting at bruge dem til. Sovsen er efterfølgende blevet et fast punkt på listen over retter, der jævnligt fabrikeres i vores køkken. Men ret skal være ret, og det her er en Anders-opskrift.
Jeg har et par andre kokossovse-opskrifter, du også kan muntre dig med. Prøv gerne Snydesovsen eller Kokossovs for dummies.
Ingredienser
1 løg
1 fed hvidløg
6 porrer
1 ds kokosmælk (4 dl)
Salt, peber og stødt muskatnød
- Hak løget, skær hvidløg i tynde skiver, porrer i skiver.
- Svits løg og hvidløg hurtigt og svits herefter porrerne med: Svits dem til de er bløde og begynder at tage lidt farve.
- Smid lidt salt og peber ved og svits lidt mere.
- Tilføj så kokosmælk og et par drys muskatnød.
- Lad til sidst sovsen simre i ca. 10 min.
- Smag til med salt og peber.
- Server.