Cremet-krydret grøntsagsgryde – PCO-venlig og fri for både mælkeprodukter og gluten

Jeg overvejede sådan helt alvorligt at kalde den her ret for 'Grumset vegetargryde', for - hånden på hjertet - det er sådan den ser ud

Jeg overvejede sådan helt alvorligt at kalde den her ret for ‘Grumset vegetargryde’, for – hånden på hjertet – det er sådan den ser ud. Smager dog fortrinligt, grums til trods 😉

3 personer

Ingredienser
2 fed hvidløg
2 løg
1 aubergine
1 squash
2 røde peberfrugter
200 g champignoner
200 g spinat
1 blomkål
1 ds kokosmælk (4 dl)
2 spsk garam masala
1 tsk lakridsrodspulver
Saften af ¼-½ citron
En stor klat kokosolie til at stege i
Salt og peber

  • Skær hvidløgene i tynde skiver, løgene i tynde både. Auberginen, squashen og peberfrugterne skal du skære i mindre tern, og champignonerne skal i skiver. Hak spinaten groft. Blomkålen skal du findele i små buketter – den øverste del af stokken kan du skære i små tern og tage med også.
  • Svits løg og hvidløg i kokosolien på bunden af en stor gryde. Giv det et par minutter.
  • Tilføj så aubergine og champignoner – giv dem ca. 5 min. og vend ivrigt undervejs.
  • Kom resten af grøntsagerne i gryden, læg låg på og lad det hele dampe i 5-10 min. (du skal lige have det hele til at falde lidt sammen, inden du tilføjer resten).
  • Nu kommer du kokosmælk, garam masala, lakridsrodspulver og citronsaft med ned i gryden, rører godt rundt og lader så retten koge op og boble videre uden låg.
  • Smag til med salt, peber, krydderier og citronsaft, til du er glad og tilfreds.

Få mad til 4-5 personer ved at tilføje tilbehør, fx Sweet Potato Fries. Eller hvad med at bage det her super-nemme og glutenfri kokosbrød? 😀


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.