Jeg overvejede sådan helt alvorligt at kalde den her ret for ‘Grumset vegetargryde’, for – hånden på hjertet – det er sådan den ser ud. Den smager dog fortrinligt, grums til trods.
Du kan forvandle gryderetten til mad til 4-5 personer ved at tilføje tilbehør, fx Sweet Potato Fries. Eller måske skal du bare bage det her super-nemme og glutenfri franskbrød?
3 personer
Ingredienser
2 fed hvidløg
2 løg
1 aubergine
1 squash
2 røde peberfrugter
200 g champignoner
200 g spinat
1 blomkål
1 ds kokosmælk (4 dl)
2 spsk garam masala
1 tsk lakridsrodspulver
Saften af ¼-½ citron
En stor klat kokosolie til at stege i
Salt og peber
- Skær hvidløgene i tynde skiver, løgene i tynde både. Auberginen, squashen og peberfrugterne skal du skære i mindre tern, og champignonerne skal i skiver. Hak spinaten groft. Blomkålen skal du findele i små buketter – den øverste del af stokken kan du skære i små tern og tage med også.
- Svits løg og hvidløg i kokosolien på bunden af en stor gryde. Giv det et par minutter.
- Tilføj så aubergine og champignoner – giv dem ca. 5 min. og vend ivrigt undervejs.
- Kom resten af grøntsagerne i gryden, læg låg på og lad det hele dampe i 5-10 min. (du skal lige have det hele til at falde lidt sammen, inden du tilføjer resten).
- Nu kommer du kokosmælk, garam masala, lakridsrodspulver og citronsaft med ned i gryden, rører godt rundt og lader så retten koge op og boble videre uden låg.
- Smag til med salt, peber, krydderier og citronsaft, til du er glad og tilfreds.