Annonce
Menu Luk

Cremet rødbedesuppe med knas – Vegansk og glutenfri

Pink mad (for det er jo det, det er …)
Print mig

Varm dig på rødbedesuppe

Når det er koldt og mørkt og rodfrugterne er i sæson, er det godt at varme sig på suppe – så hvorfor ikke lave rødbedesuppe? Denne version er cremet, samtidig med at den er både vegansk, glutenfri og laktosefri. Og så er den ganske nem at lave. Det eneste rigtigt farlige ved den er faktisk, hvis du spilder den ned af dig, når du spiser den 😉

Et par andre supper, der også er super-gode at varme sig på, er sellerisuppen med ovnbagt fisk til og min Spicy VarmMig-suppe med rejer. Men allerførst skal du nok lave rødbedesuppe, skal du ikke?

4 personer

Ingredienser

1 kg rå rødbeder
2 gulerødder
½ hvidkål
1 spsk kokosolie
2 grønsagsbouillonterninger*
1 L vand
4 dl kokosmælk
2 spsk rød balsamico
2 laurbærblade
½ tsk chilipulver
2 tsk salt
Masser og masser af friskkværnet peber

Tilbehør

150 g cashewnødder
150 g græskarkerner
1½ spsk tamari
1 tsk chilipulver

* Pas på med bouillonen, hvis du har problemer med gluten: Find en glutenfri version.

Sådan laver du rødbedesuppe

  • Start med at hakke cashewnødderne groft. Bland dem herefter med græskarkerner, tamari og chilipulver.
  • Fordel blandingen på en bageplade og bag i ovnen i 30 min. (150 grader i almindelig ovn, 130 i varmluft).
  • Efter de 30 min. skal blandingen blot køle af, indtil den skal bruges, men mens den er i ovnen, går du blot i gang med suppen:
  • Vask gulerødderne og skær dem i skiver, skræl rødbederne og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm, snit hvidkålen groft.
  • Svits grønsagerne i kokosolien i en stor gryde.
  • Smuldr derefter bouillonterningerne ned til grønsagerne og lad vand, kokosmælk, balsamico, laurbærblade, chilipulver, salt og peber følge efter.
  • Lad suppen koge op under låg og kog herefter videre uden låg indtil grønsagerne er møre (det kan godt tage en halv times tid – de dér rødbeder er en anelse dumstædige at have med at gøre).
  • Tag laurbærbladene op og blend suppen til en tyk masse med en stavblender (tip: Hold et viskestykke hen over gryde og blender, så du undgår at spraymale hele køkkenet til med pink suppe).
  • Smag til med salt og peber.
  • Server suppen med nødde-kerne-knasen ved siden af: Så kan folk selv dosere den.
Posted in Aftensmad, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Suppe, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.