Menu Luk

Cremet sellerisuppe med ovnbagt fisk

Foråret er ganske vist på vej, men vi kan lige nå en sellerisuppe, kan vi ikke?
Print mig

Sellerisuppe er perfekt i kulden

Den her sellerisuppe er en velkommen favorit hjemme hos os, når først kulden trænger sig på ude fra. Knoldselleri er i sæson, og hvis du spørger mig, så er mad, der indeholder både hvidløg og hvidvin, aldrig en dårlig ting. Er det tilmed dampende varm mad, er det først helt perfekt – i hvert fald hvis det er bidende koldt udenfor.

Jeg har faktisk suppe-opskriften i lidt forskellige versioner: Lavet på bouillon og med både selleri og nødder som fyld – og lavet på fløde (modsat de to andre opskrifter, begge er uden mælkeprodukter). Og nu vi er ved supper, kan jeg også anbefale min Spicy VarmMig-suppe: Den kan også skrue op for den indre lunhed!

Men først skal du lave sellerisuppe, ja?

4 personer

Ingredienser

2 knoldselleri
2 løg
3 fed hvidløg
2 dl tør hvidvin
1 spsk olivenolie
4 dl kokosmælk
4 dl vand
1 tsk fishsauce
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret estragon
½-1 tsk groft salt
Masser af peber
Kokosolie til at stege i
Ca. 800 g fiskefileter

Sådan bikser du en omgang sellerisuppe sammen

  • Skær selleriene i tern på ca. 1 x 1 cm. Hak løget og skær hvidløgene i tynde skiver.
  • Svits halvdelen af selleri-ternene sammen med løg og hvidløg i lidt kokosolie, uden at det tager farve.
  • Tilsæt hvidvinen, og lad det hele koge i nogle minutter.
  • Imens vendes resten af selleri-ternene i olivenolie, salt og peber. Herefter fordeles de på en bageplade med papir og steges i ovnen ved 220 grader (190 grader i varmluft) i 20 min.
  • Lad kokosmælk, vand, fishsauce og krydderier følge efter oppe i gryden.
  • Lad suppen koge i ca. 15 min. under låg, mens du skærer fisken i store stykker (hvis den ikke allerede er sådan) og fordeler dem på en bageplade. Drys stykkerne med salt og peber.
  • Når selleri-ternene har været 10 min. i ovnen, skal fisken med derind. Fisken skal bages i 10 min. (har du købt fladfisk, fx rødspættefileter, er 7-8 min. nok).
  • Når fiskesuppen har kogt i 15 min., skal den blendes. Smag derefter til med salt og peber.

Den optimale servering er fisk og selleri-‘croutoner’ i bunden af serverings-skålen og varm, cremet fiskesuppe hældt udover. Velbekomme!

Posted in Aftensmad, Fisk og skaldyr, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Suppe