Cremet sellerisuppe med ovnbagt fisk

Foråret er ganske vist på vej, men vi kan lige nå en fiskesuppe, kan vi ikke?

Foråret er ganske vist på vej, men vi kan lige nå en fiskesuppe, kan vi ikke?

4 personer

Ingredienser
2 knoldselleri
2 løg
3 fed hvidløg
2 dl tør hvidvin
1 spsk olivenolie
4 dl kokosmælk
4 dl vand
1 tsk fishsauce
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret estragon
½-1 tsk groft salt
Masser af peber
Kokosolie til at stege i
Ca. 800 g fiskefileter

  • Skær selleriene i tern på ca. 1 x 1 cm. Hak løget og skær hvidløgene i tynde skiver.
  • Svits halvdelen af selleri-ternene sammen med løg og hvidløg i lidt kokosolie, uden at det tager farve.
  • Tilsæt hvidvinen, og lad det hele koge i nogle minutter.
  • Imens vendes resten af selleri-ternene i olivenolie, salt og peber. Herefter fordeles de på en bageplade med papir og steges i ovnen ved 220 grader (190 grader i varmluft) i 20 min.
  • Lad kokosmælk, vand, fishsauce og krydderier følge efter oppe i gryden.
  • Lad suppen koge i ca. 15 min. under låg, mens du skærer fisken i store stykker (hvis den ikke allerede er sådan) og fordeler dem på en bageplade. Drys stykkerne med salt og peber.
  • Når selleri-ternene har været 10 min. i ovnen, skal fisken med derind. Fisken skal bages i 10 min. (har du købt fladfisk, fx rødspættefileter, er 7-8 min. nok).
  • Når fiskesuppen har kogt i 15 min., skal den blendes. Smag derefter til med salt og peber.

Den optimale servering er fisk og selleri-‘croutoner’ i bunden af serverings-skålen og varm, cremet fiskesuppe hældt udover. Velbekomme!


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)